Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

Skot Filding radionica

Ugledni američki reditelj, pedagog i glumac, Skot Filding (Scott Fielding) , jedan od vodećih učitelja u podučavanju metodom Mihaela Čehova iz koga stoji 25 godina iskustva gostuje u Beogradu. U sklopu svog boravka Organizacija glumačkih radionica organizovala je trodnevnu radionicu „JA–PG–HAMLET” namenjenu glumcima i rediteljima,od 3.do 5. septembra u Beogradskom dramskom pozorištu.

Skot Filding je osnivač i direktor Mihael Čehov studija za glumu u Bostonu a kao profesor radio je na New England Conservatory of Music, Emerson College, Tufts Univesity u Bostonu i drugima.

Režirao je brojne predstave, od kojih je veliki broj nagrađen, a dobro je poznat i publici u regionu, s obzirom da je režirao i u zemljama bivše Jugoslavije poput predstava: „Tri sestre” u Mostarskom teatru mladih, saradnja sa slovenačkim rediteljem tomijem Janežićem na predstavama „Kralj Lir” u Ateljeu 212, i „Slepci” u Makedonskom narodnom pozorištu, kao i  sa pijanistkinjom Nadom Kolundžijom  na posebno zapaženom multimedijalnom pojektu posvećenom Džonu Kejdžu u Bitef teatru. Kuriozitet je da je Filding po pozivu režirao dramu čuvenog budističkog monaha Tač Nat Hana.

Skot Filding foto

Poslednjih desetak godina Skot Filding redovno održava radionice u našem regionu: u Beogradu ( Bitef teatar, BDP, Duško Radović, Atelje 212) , Sarajevu, Zagrebu, Mostaru, Ljubljani, Novom Sadu. Kao gost profesor, Filding je godinu dana bio angažovan na Akademijama umetnosti u Zagrebu i Osjeku.

Više informacija na www.michaelchekhovactorsstudioboston.com

Izvor: Guarnerius

 

Related Posts

Leave a Comment