Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžice Znameniti Užičani
Category:

Znameniti Užičani

  dobirnica "Vukove Nagrade"

  U Predsedništvu Srbije su po 58. put uručene „Vukove nagrade“ za naročite rezultate u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke. Među ovogodišnjim dobitnicima je i muzejska savetnica, kustoskinja i direktorka Narodnog muzeja Užice Slavica Stefanović.

  Kako su saopštili iz žirija “Vukove nagrade” ove godine pristiglo je 78 veoma kvalitetnih predloga. a o dobitnicima odlučile su nijanse. Vukove nagrade za 2021. godinu dobili su i književnik i publicista Stojan Berber, novinarka, urednica i književnica Dušica Milanović, Narodni orkestar Radio-televizije Srbije, likovni umetnik Božidar Plazinić i dramski pisac Stojan Srdić.

  Nagrađeni su i istoričar umetnosti i likovni kritičar Sava Stepanov, književnik i izdavač Ratko Stoiljković, akademski slikar Dobri Stojanović i režiser i scenarista Milan Šarac.

  “Izuzetnu Vukovu nagradu za 2021. godinu” dobili su književni kritičar i teoretičar Jovan Delić, književni istoričar i teoretičar Dušan Ivanić i istoričar Predrag J. Marković.

  Od institucija “Izuzetnu Vukovu nagradu za 2021. godinu” primili su predstavnici Gimnazije “Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa, Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore iz Podgorice i časopisa “Borba” iz Beograda.

  Pojedincima dobitnicima “Vukove nagrade” pripale su diplome, rad slikara Radomira Stevića Rasa, plakete sa likom Vuka Stefanovića Karadžića, rad vajara Nebojše Mitrovića, kao i novčani iznos, slika i knjiga. Predstavnicima ustanova uručene su diplome i plakete sa Vukovim likom.

  IZVOR: ZoomUE

  Za još vesti pratite ERO

  #užice #znamenitiužičani #vesti #društvo

  0 comment
  0 FacebookTwitterPinterestEmail