Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home DruštvoUmetnost i kultura KC Požega, subota 31.maj: „U Edenu na Istoku”

KC Požega, subota 31.maj: „U Edenu na Istoku”

by Velimir Popovic

U edenu na istoku

U subotu 31.maja od 20,00 u Kulturnom centru Požega biće izvedena pozorišna predstava „U Edenu na Istoku”  po tekstu Borislava Pekića, u režiji Nikole Đurička. Predstava je prvobitno bila planirana za 15. maj, ali je usled vanrednih okolnosti odložena, pa kupljene karte važe za novi termin.

Igraju: Stari(prvi bolesnik) :Vojin Ćetković i Novi(drugi bolesnik) :Nikola Đuričko. Stručna konsultacija: Nebojša Bradić, kostimi: Maja Nedeljković, dizajn svetla: Svetislav Calić, fotografije: Predrag Zagorac, inspicijent: Olivera Milosavljević

Dramski komad napisan 1971. godine je farsa koja se odigrava u bolnici za umobolne, između dva lika , progonitelja, bivšeg člana tajne policije (Novi) i progonjenog–psihičkog bolesnika koji pati od manije gonjenja (Stari).

„STARI: Ne bunim se ja, moj gospodine, protiv pitanja, samo da mi se jednom postave, niko me ništa ne pita, samo me prate i smeštaju

NOVI: (Nezainteresovano):Ne znam za vaš slučaj, ali vam mogu garantovati– i na pitanja će doći red. Pitanja su, zacelo, već sastavljena, samo još nije vreme da se postave. A onda: CAP, ŠKLJOC, FIK!”

Tekst koji, po rečima Borislava Pekića, pokušava da odgovori na uvek poznato– Kako? a nikad odgovoreno– Zašto?

Cena karata je–u preprodaji 500,00 din, na dan predstave 600,00 din. i mogu se nabaviti na biletarnici KC Požega.

You may also like

Leave a Comment