Užice, RS
28°
Ведро
21ч22ч23ч0ч1ч
24°C
23°C
21°C
21°C
20°C
Home SportOstali sportovi Karate turnir „Užički pobednik”: Pobeda karatea i mladosti

Karate turnir „Užički pobednik”: Pobeda karatea i mladosti

by Velimir Popovic

karate2

U organizaciji Karate kluba „Užice” u subotu, 7. novembra održan je osmi tradicionalni turnir „Užički pobednik 2015” na kojem je nastupilo oko 350 takmičara iz 28 klubova.

U generalnom plasmanu najuspešniji je bio Karate  klub „Junior” iz Kragujevca, drugo mesto zauzeo je domaćin, KK „Užice”, a treća je bila ekipa „Šampioni” iz Banje Koviljače, dok je četvrta ekipa „Borca” iz Čačka.

4

Kod seniora u  apsolutnoj kategoriji najbolji je bio srpski reprezentativac Stefan Joksić, drugo mesto je zauzeo Mihailo Josipović, a treće Bogdan Mišović svi iz KK Borac iz Čačka. Kod seniorki prvo mesto osvojila je Nevena Nikolić, a drugo Nataša Vlahović obe takmičarke KK „Užice”, dok je treća bila Anđela Dorović iz KK „Raška”.

karate1

Najuspešnija mlada takmičarka u katama je Lidija Trmčić iz KK „Užice”, a takmičar Mihailo Vasilić iz KK „Loznica”. U borbama najuspešnija mlada takmičarka je Brankica Negovanović iz KK „Šampioni, a takmičar Mihailo Marković iz KK „Raška”. Kod kadeta i juniora u borbama  najuspešniji je bio Mihailo Bacetić KK „Užice”.

3

Karate klub „Užice” je osvojio 13 zlatnih, 15 srebrnih i 12 bronzanih medalja i zauzeo visoko drugo mesto u generalnom plasmanu. Od ostalih užičkih klubova najuspešniji je bio „Student” koje se plasirao na sedmo mesta sa pet zlatnih, dve srebrne i jednom bronzanom medaljom. „Fajter” na 16. mestu sa tri zlatne i tri bronzane, a „Uniline” na 24. mestu sa jednom zlatnom i jednom bronzanom medaljom.

—Zadovoljni smo odzivom i kvalitetom turnira. Sve je proteklo u najboljem redu.  Pohvalio bih naše takmičare koji  su svojim nastupima dokazali da smo najuspešniji klub Zlatiborskog regiona. Nadam se da su gosti sa lepim utiscima otišli iz našeg grada — rekao je trener i generalni sekretar kluba Živan Ršumović.

Izvor: KK „Užice”

You may also like

Leave a Comment