Užice, RS
17°
Сунчано
7ч8ч9ч10ч11ч
19°C
22°C
24°C
25°C
27°C
Home DruštvoMuzika U Okviru Etno Samita Tradicija Nova , Muzička Grupa Vrelo Nastupila U Stopića Pećini

U Okviru Etno Samita Tradicija Nova , Muzička Grupa Vrelo Nastupila U Stopića Pećini

by Velimir Popovic

Užice, Čajetina – Narodno pozorište Užice u saradnji sa Ansamblom „Kolo“ iz Beograda organizuje Etno samit „Tradicija Nova“ koji će trajati do 1. novembra. Manifestacija okuplja naučnike, teoretičare i praktičare, a ove godine tema će biti samo pevanje. Etno samit “Tradicija Nova” i ove godine se održava u Užicu, ali u nešto izmenjenom obliku, zbog aktuelne situacije sa pandemijom Covid 19.

Etno samit je otvoren koncertom grupe “Rođenice” u Galeriji “Boža Kovačevića” na Borovoj glavi. U sredu, 28.oktobra, na platou ispred pozorišta je emitovan nastup Ansmabla narodnih plesova i pesama Hrvatske Lado, pod nazivom “Lado elektro”. U gostima je bila i Pevačka grupa “Trio Gavrovski” iz Makedonije, koji su u četvrtak, 29. oktobra nastupili u Kulturnom centru Zlatibor. Juče su ljubitelji grupe “Vrelo” mogli u direktom prenosu na užičkoj TV5, i na oficijalnim Youtube stranicama Ansambla „Kolo“ da prate njihov nastup iz Stopića pećine, jer zbog novonastale situacije koncert je bio bez publike i održan je uz sprovođenje svih preporučenih epidemioloških mera. Gledaoci su takođe mogli da uživaju u lepotama najposećenijeg speleološkog objekta u Srbiji, koji je imao od početka ove godine do polovine septembra više od 100.000 posetilaca.

ETNO TRAG STOPICA PECINA

Foto:TOZ

Zaštitni znak Stopića pećine predstavljaju bigrene kade, neobična udubljenja oivičena kamenim zidovima, vijugavim rumenkastim naborima u kojima se nakupi voda i kaskadno preliva stvarajući slapove.

U subotu 31. oktobra, na sceni užičkog pozorišta biće održan vokalno instrumentalni koncert Ansambla “Kolo”, nakon čega će biti emitovan film o 70 godina Ansambla “Lado”. Ulaznice za ovaj koncert se, zbog ograničenog broja gledalaca, dele od danas na blagajni pozorišta.

Izvor: Glas Zapadne Srbije

You may also like

Leave a Comment