Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home VestiRegion Proizvodi Budimke U Prodavnicama Do Kraja Godine

Proizvodi Budimke U Prodavnicama Do Kraja Godine

by Velimir Popovic
0 comment

POŽEGA-Do kraja godine na rafovima prodavnica trebalo bi da se nađu prvi proizvodi iz požeške Budimke. Za četiri meseca, od kako je pokrenuta proizvodnja u privatizovanoj fabrici, već je prerađeno oko 10 000 tona voća. U ovom momentu primarna je jabuka, a uslediće otkup dunje i šipuraka. Sirovina stiže iz svih krajeva Srbije, a najviše iz Požege i okolnih mesta.

Direktor proizvodnje u Budimci Milan Kotarac kaže da je trenutno angažovano preko 100 radnika, a aktivna je linija za proizvodnju voćnih koncetrata i linija za proizvodnju želiranih proizvoda koji će se naći na tržištu za dve do tri nedelje. U plani je i proizvodnja voćnih sokova koji bi trebalo da budu pod imenom Budimke ponuđeni kupcima u decembru i to najpre na području zapadne Srbije. Proizvodi koji izlaze sa traka u požeškom preduzeću nalaze se u prodaji i u ovom trenutku, ali pod okriljem nekih drugih robnih maraka.

Kotarac ističe da Budimka konstantno ima potrebu za prijemom radnika različitih profila.

Budimka poljoprivrednicima nudi i dugoročnu saradnju kroz zagarantovan otkup, ali i sadnice za podizanje novih zasada maline, jagode, šljive, jabuke, višnje i šipurka.

Izvor: Radio Požega, ZooMUE

Related Posts

Leave a Comment