Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home DruštvoMuzika Užička Violina Sa Mostarskom Filharmonijom

Užička Violina Sa Mostarskom Filharmonijom

by Velimir Popovic

UŽICE – Anastasija Tomići iz Užica jedina je devojčica iz Srbije koja je bila gost na koncertu mladih talenata u Mostaru u oktobru ove godine i svirala violinu uz pratnju Mostarske filramonije.

Ona ima samo 16 godina, a postigla je veliki uspeh svojim nastupom u Mostaru. Talenat za sviranje violine pokazala je u junu ove godine na seminaru  u Bosni i od direktorke filharmonije dobila poziv da nastupa na koncertu mladih talenata koji je održan u oktobru.

 

„Na početku sam prvo bila uplašena zato što nikada ranije nisam svirala sa orkestrom, ali brzo sam se uklopila i kasnije nisam imala tremu, a ni strah jer je sve išlo kako treba i onako kako sam ja želela da bude“, rekla je violinistkinja Anastasija Tomić.

Uz pratnju filharmonije izvela je kompoziciju Ciganske melodije od Sarasata, a prema Anastasijinim rečima nije joj bilo potrebno mnogo  vremena da se pripremi za nastup.

„Ovaj program sam već vežbala i svirala u prethodnoj godini, tada sam ga samo još bolje spremila. Prvi put sam svirala sa orkestrom i to je bilo jedno od nalepših iskustava do sada“, dodala je Anastasija.

Kako kaže Anstasijina profesorka Olivera Janjić, ona je na najbolji način predstavila svoj grad i muzičku školu koju pohađa.

„Bila je odlična, publika je bila oduševljena, dirigent je takođe dosta pohvalio nakon nastupa i rekao da svira kao jedan zreo instrumentalista, solo izvođač, što je neverovatno, s obzirom da ima samo 16 godina i da nije imala koncertnoog iskustva“ kaže profesorka violine Olivera Janjić.

Uz ostvarenu saradnju sa Mostarskom filharmonijom nadaju se da će u narednom periodu i drugi učenici muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“ imati priliku da pokažu svoj talenat i nastupaju na nekim od koncerata.

Izvor: ZoomUE

You may also like

Leave a Comment