Užice, RS
27°
Углавном облачно
20ч21ч22ч23ч0ч
26°C
24°C
24°C
23°C
22°C
Home MestoUžiceDešavanja Poklanjamo knjigu Zauvari

Poklanjamo knjigu Zauvari

by miroslav_ostojic

naslovna knjige septembar

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, sajt Ero vam poklanja knjigu Zauvari, Ljubivoja Ršumovića. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku današnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta. Izvlačenje dobitnika će biti obavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati na e-mail adresu: office@ero.rs

zauvari-ljubivoje_rsumovic_v

ZAUVARI, Ljubivoje Ršumović 

Ukratko o knjizi

Ova knjiga nosi podnaslov: Dokument o Sreći. Reč zauvari u Ršumovićevom rečniku znači sitnice i igračke iz detinjstva koje su činile njegovo kraljevstvo (čiji je on, razume se, bio kralj). To je metafora detinjstva i skupa stvari koje su to detinjstvo činile srećnim. Zanimljiva priča o odrastanju koja govori o tome kako odrastao čovek može da se „pretvori“ u dvanaestogodišnje dete. To je 86. Ršumovićeva knjiga.

Važni argumenti za prodaju

– U ovoj (delimično) autobiografskoj avanturi moći će da se prepoznaju mnoga deca i odrasli, a

Ršumovićev rečnik je čini jedinstvenom i neodoljivom rečniku.

– Duhovite i lepe ilustracije Borisa Kuzmanovića.

Sadržaj

Otac botaničar vodi svoja tri sina u Avanturu i Neizvesnost, putovanje (kroz Srbiju) tokom koga će saznati mnogo korisnih stvari iz oblasti prirode, botanike, istorijske i kulturološke činjenice.

Ciljna grupa

– Deca školskog uzrasta, od 8-12 godina. Roditelji, nastavnici.

Prethodno objavljeni naslovi

Ujdurme i zvrčke iz antičke Grčke, Sunčanje na mesečini.

Biografija autora

Ljubivoje Ršumović rođen je u Ljubišu, na Zlatiboru, 3. jula 1939. godine. Školovao se u Ljubišu, Čajetini, Užicu i Beogradu, gde je diplomirao na Filološkom fakultetu. Godine 1965. zaposlio se u Radio Beogradu, u redakciji programa za decu. Svoj literarni rad uspešno je ugradio u emisije Utorak veče – ma šta mi reče, Subotom u dva, Veseli utorak. U tim programima primenio je „dokumentarnu poetiku“, koju je usvojio od Zmaja i Duška Radovića i pedagošku doktrinu Džona Loka: „Što pre dete smatraš čovekom – pre će čovek i postati!“ Godine 1968. počeo je sa radom u televiziji i snimao je poznate serije: Dvogled, Hiljadu zašto i Hajde da rastemo. Kao televizijski poslenik napisao je, režirao i snimio preko šest stotina emisija. Jedna od najpopularnijih serija za decu Fazoni i fore imala je sto četrdeset dve epizode. Objavio je 72 knjige, uglavnom za decu. Među njima najpoznatiji naslovi su: Ma šta mi reče, Pričanka, Pevanka, Još nam samo ale fale, Vesti iz nesvesti, Nevidljiva ptica, Domovina se brani lepotom, Sjaj na pragu, Rošavi anđeo, Zov tetreba, Uspon vrtovima, Pesme uličarke, Severozapadni krokodil, Pošto prodaš to što misliš, Opasan svedok, Ne vucite me za jezik, Gujina stena, Bukvar dečjih prava, Tajna ledene pećine i Beli paketi. U pozorištima je izvođeno više njegovih dela: Šuma koja hoda, Nevidljiva ptica, Baba Roga, Rokenrol za decu, Uspavana lepotica, Au, što je škola zgodna, U cara Trojana kozje uši, Snežana i sedam patuljaka, Ršumdani, Miš je dobio grip, Tri čvora n trepavici, Tandara mandara… Dobitnik je brojnih nagrada za dečju književnost. Njegova dela prevedena su na više stranih jezika. Autor je tri udžbenika za osnovnu školu: Deca su narod poseban, Azbukvar i Pismenar.

Nagradno pitanje: Navedite nekoliko prethodnih naslova Ljubivoja Ršumovića.

Odgovore slati na e-mail adresu: office@ero.rs

You may also like

Leave a Comment