Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

street art anonyme rue aicard paris 11

U Požegi se , od 22. septembra u trajanju od sedam dana organizuje radionica ulične umetnosti.

Radionica ulične umetnosti sprovodi se u okviru programa REANIMACIJA a u organizaciji Kancelarije za mlade Požega i Kulturnog centra Lift iz Čačka.

U prvoj fazi radionice obaviće se kratko uvođenje u umetnost u javnom prostoru , istorijat i uvod o grafitima, muralima , trodimenzionalnim crtežima, instalacijama u prostoru.

U drugoj fazi , učesnici radionice obilaziće grad pri čemu će se posebna pažnja posvetiti arhitekturi, istorijatu određenih mesta, postojećim muralima ili grafitima koji se nalaze na zidovima . Cilj rada ove faze je donošenje zaključaka – šta gradu treba dodati.

Jedan dan će se posvetiti pripremama za rad, crtanju skica za izvođenje radova. Nakon toga učesnici radionice podeliće se po oblastima u kojima će izvoditi svoje radove.

Ulična umetnost će se izvoditi u manjim ili većim grupama shodno razvoju ideja i afinitetima samih učesnika radionice uz konstantno prisustvo, sugestije i upustva od strane mentora. KC Lift će obezbediti materijal za izvođenje radova.

Vizuelni materijal nastao u radionici  ulične umetnosti biće fotodokumentovan i predstavljen u okviru elektronskog biltena koji će biti promovisan putem interneta.

Radionicu vodi Bojana Stamenković, akademska slikarka i vizuelna umetnica.

M.Nikolić /izvor: Kancelarija za mlade Požega

Related Posts

Leave a Comment