Home SportOstali sportovi Pikado klub „Pikadere” iz Užica treće u Srbiji

Pikado klub „Pikadere” iz Užica treće u Srbiji

by Velimir Popovic
Ekipa PK Pikadere: Sa leva na desno stoje: Željko Lazarević, Nikola Radojičić i Marko Vukotić, čuče: Bojan Panić, Nemanja Ćosović i Duško Jelić.

Ekipa PK Pikadere:
Sa leva na desno stoje: Željko Lazarević, Nikola Radojičić i Marko Vukotić, čuče: Bojan Panić, Nemanja Ćosović i Duško Jelić.

Pikado klub Pikadere iz Užica osvojio je treće mesto u Nacionalnoj ligi Srbije u pikadu, čime su ostvarili sjajan uspeha. Nakon poslednjeg kola Nacionalne lige Srbije u pikadu koje je odigrano u nedelju u Futogu užičke Pikadere su nakon dva poraza sa drugog mesta, pali na treće.  I pored sjajnog rezultata žal za boljim plasmanom je ostao…

— Nakon što smo prošle godine u svojoj drugoj sezoni učešća obezbedili opstanak u prvoj ligi Srbije, moram priznati da je zbog veoma jake konkurencije cilj i ove sezone bio isti. Međutim, sazreli smo kao ekipa, tako da smo u konkurenciji osam jakih timova tokom cele sezone bili u vrhu, čak i u borbi za titulu. Nažalost, u nedelju smo nakon dva poraza sa drugog pali na treće mesto, što smo najpre doživeli kao razočaranje, ali je svakako ogroman uspeh za ovako mlad klub, koji postoji tek tri godine—rekao je Nemanja Ćosović, predsednik PK „Pikadere”.

U pojedinačnoj konkurenciji dva igrača su sačuvala prvoligaški status, Nikola Radojičić i Željko Lazarević, dok se Bojan Šekeljić seli u niži rang. Nekoliko dobrih igrača kluba u drugoj ligi nije uspelo da se domogne prvoligaškog statusa…

Svakako najveći uspeh kluba u pojedinačnoj konkurenciji je ulazak Arbenite Beriše u žensku reprezentaciju Srbije. Ona je taj uspeh ostvarila kao četvrtoplasirana u ženskoj konkurenciji što će joj omogućiti da predstavlja naš klub i zemlju na nekom od međunarodnih takmičenja.

Pikadere koje su zaslužne za ovaj fantastični uspeh: (devojke) Milica Kulašević, Arbenita beriša i Biljana Ranković; (momci): Bojan Šekeljić, Nikola Radojičić, Željko Lazarević, Bojan Panić, Darko Vasiljević, Nemanja Gavović, Vladan Matović, Marko Vukotić, Dejan Kulašević, Đorđe Đurović, Duško Jelić, Nemanja Ćosović.

Učesnici i pobednici nedavno održane završnice treće sezone Pikado lige Zapadne Srbije: sa leva na desno, čuče: Željko Lazarević- 3. mesto, Bojan Panić- 4. mesto, Borko Jevtić 1. mesto i Nikola Radojičić- 2. mesto.

Učesnici i pobednici nedavno održane završnice treće sezone Pikado lige Zapadne Srbije:
sa leva na desno, čuče: Željko Lazarević- 3. mesto, Bojan Panić- 4. mesto, Borko Jevtić 1. mesto i Nikola Radojičić- 2. mesto.

Prošle nedelje završena je i treća sezona Pikado lige Zapadne Srbije u organizaciji PK Pikadere, gde je učestvovalo oko 40 igrača iz Užica, Gornjeg Milanovca, Arilja, Čačka i Guče. Nakon dvogodišnje dominacije Željka Lazarevića titulu najboljeg je poneo Borko Jevtić iz Užica, drugi je Nikola Radojičić iz Užica, a treći Željko Lazarević, Užice. Naredna sezona počinje u septembru 2014. godine u bilijar klubu „Masse” na Dovarju u Užicu gde zainteresovani učesnici mogu dobiti sve potrebne informacije.

Izvor: PK „Pikadere”

You may also like

Leave a Comment