Užice, RS
25°
Делимично облачно
18ч19ч20ч21ч22ч
24°C
23°C
24°C
22°C
22°C
Home DruštvoUmetnost i kultura Nagrada za gimnazijalku Jovanu Cerovac

Nagrada za gimnazijalku Jovanu Cerovac

by Velimir Popovic

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Učenica drugog razreda Užičke gimnazije Jovana Cerovac dobila je treću nagradu za pismeni zadatak na temu : „Vuk kao reformator srpske književnosti”  iz oblasti najbolji pismeni zadatak iz srpskog jezika. Nagrada joj je uručena na Filološkom fakultetu u Beogradu na godišnjim susretima profesora srpskog jezika, svih onih koji se bave lepom reči i beletristikom i zalažu za pravilnost i čistotu korišćenja srpskog jezika.

Susreti profesora srpskog jezika održani su od 16. do 18. januara i prava su prilika da se prate novi trendovi i usmerenja u srpskoj književnosti i srpskom jeziku, koji je, čini se, sve više ugrožen.

Na ovim susretima dodeljuju se nagrade za najbolja dešavanja na polju ove oblasti( najbolji pismeni zadatak, literarna, lingvistička sekcija, takmičenja), na nivou Srbije u konkurenciji svih osnovnih i srednjih škola.

Učenica drugog razreda Užičke gimnazije Jovana Cerovac povodom ove nagrade je istakla:

—Pisala sam na ovu temu, jer sam imala zanimljivu ideju da organizujemo suđenje Vuku, jer u današnje vreme ima puno onih koji osporavaju njegov značaj, Inače na časovima književnosti u školi dobili smo puno informacija, tako da sam imala mnoštvo činjenica za ovaj rad. Nadala sam se pobedi, iako je konkurencija bila veoma jaka. Izgleda da se nekome dopala moja originalnost i ideja —kazala je Jovana.

Njen mentor profesorka Biljana Grujičić je navela da joj je drago što se prati rad u školama.

—Jako nam je značajno da institucija od najvećeg naučnog značaja u zemlji, kakav je Filološki fakultet i Društvo za srpski jezik Srbije na ovaj način vrednuje naš rad. To nam je siguran pokazatelj da idemo u dobrom smeru. Drago mi je da Užička gimnazija, tj profesori ove škole na pravi način rade sa učenicima, a da za to sada imamo i zvaničnu potvrdu— dodaje profesorka Grujičić.

M. H.

You may also like

Leave a Comment