Užice, RS
12°
Ведро
3ч4ч5ч6ч7ч
12°C
11°C
11°C
12°C
14°C
Home MestoUžice Mladi pijanisti iz Srbije na takmičenju u Užicu

Mladi pijanisti iz Srbije na takmičenju u Užicu

by Velimir Popovic
pijanist
Nemanja Đuričić, direktor škole, i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević su pozdravili mlade pijaniste i njihove profesore iz Beograda, Čačka, Kraljeva, Smederevske Palanke, Trstenika, Valjeva, Novog Pazara, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Užica.

„Ovo takmičenje je jedna u nizu manifestacija kojom naša škola doprinosi razvoju kulturnog života naše sredine, stavljajući u fokus klasičnu muziku i šireći svest o pravim vrednostima“, poručio je direktor Nemanja Đuričić.

Ta manifestacija je, pre šest godina, osnovana kao interno takmičenje učenika užičke muzičke škole, ali je prerasla te okvire, zbog velikog interesovanja učenika drugih škola u Srbiji.

„Svake godine takmičenje se širilo, a naredne godine u planu je da postane međunarodno takmičenje sa učešćem učenika iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonje i Crne Gore“, kazao je za Danas Ivan Sudzilovski, profesor klavira u užičkoj školi i organizator takmičenja.

U Zatiborskom okrugu, dodaje, to je jedino takmičenje tog tipa čiji cilj je, objašnjava, da podstakne razvoj pijanizma, učenike motiviše da se bave umetničkom muzikom i da se građanima približi ta vrsta muzike“.

Večeras, nakon prvog takmičarskog dana, profesori koji su gosti užičke škole, prirediće koncert u sali Skupštine grada, a sutra će to učiniti i učesnici takmičenja.

IZVOR: Danas

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment