Užice, RS
27°
Сунчано
11ч12ч13ч14ч15ч
30°C
31°C
32°C
33°C
34°C
Home MestoUžiceDešavanja Milovan Vesnić sa klincima na njihov dan

Milovan Vesnić sa klincima na njihov dan

by Velimir Popovic

O_ Ravni 001

Današnji dan, 20. novembar koji su Ujedinjene nacije pre gotovo šest decenija proglasile za Svetski dan deteta, Milovan Vesnić je proveo upravo sa najmlađim navijačima. Jedan od najpoznatijih srpskih sportista je bio gost Osnovne škole „Đura Jakšić” u selu Ravni, nedaleko od Užica i njihovog đačkog parlamenta, koji sačinjavaju učenici starijih razreda.

—Deca van gradskih sredina nemaju često priliku da upoznaju poznate ličnosti koje uglavnom gledaju samo na televiziji. Došli smo na ovu ideju, a Mikica Vesnić nam je odmah izašao u susret — izjavila je Jelisaveta Gavović, nastavnica građanskog vaspitanja, geografije i koordinator đačkog parlamenta u ovoj školi.

O_ Ravni 002

 Mikica je poziv prihvatio bez dvoumljenja i današnji dan je proveo sa đacima OŠ „Đura Jakšić”.

—Danas sam se osećao veoma prijatno u školi u Ravnima. Ovde vlada potpuno druga atmosfera od one u gradu. Deca koja iz škole žure kućama da pomognu svojim roditeljima u seoskim poslovima stvarno su posebna i svi mi treba mnogo češće da im posvećujemo pažnju i približimo ono što možda žele da vide i upoznaju, a nemaju priliku za to —izjavio je Vesnić i podržao ideju nastavnice Gavović, i dodao:

—Možda Vam sada deluje da ona čuvena – Od kolevke … najlepše je đačko doba — i nije baš najtačnija, ali uživajte u svom detinjstvu koliko god možete. Učite, bavite se sportom i budite uporni da ispunite svoje želje i ciljeve, jer samo tako možete postati uspešni u bilo kojoj oblasti života — poručio je svojim drugarima Mikica.

O_ Ravni 003

Interesovanje dece, ali i kolega nastavnika govori u prilog celog projekta. Milovan Vesnić je sve upoznao sa sportom koji se bavi i ovom prilikom prikazao i deo svoje takmičarske opreme, a sve odrasle je još jedanput iznenadilo poznavanje automobilizma od strane dece užičkog kraja. Za to je sigurno zaslužan i sam Vesnić koji svojim zalaganjem radi na promociji automobilizma u Srbiji, ali i svog rodnog kraja u celoj Evropi. Nova druženja već su dogovorena.

Izvor: mvesnic.com

 

You may also like

Leave a Comment