Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Vesti KUPIŠ STAN SADA, otplaćuješ ga prihodom od IZDAVANJA

KUPIŠ STAN SADA, otplaćuješ ga prihodom od IZDAVANJA

by Velimir Popovic
0 comment

Mnogi stručnjaci kažu da je sada pravo vreme za investiranje, da novac nikada nije bio povoljniji i da će se to uskoro verovatno promeniti. Oni drugi tvrde da je uvek pravo vreme ako je pred vama dobra prilika.

„Jedina greška koju sam učinio do 11. godine života, kada sam počeo sa investiranjem, je bila što nisam počeo ranije“ – Warren Buffet

Sagledajući kompletnu ekonomsku situaciju, trenutno je najbolje investirati u nekretnine, a gde biste drugo nego na Zlatiboru. Međutim, ne može se svaka nekretnina na Zlatiboru nazvati investicijom. Mnogima koji su se odlučili da investiraju svoj novac u kupovinu stana ili apartmana, na najposećenijoj turističkoj destinaciju u našoj zemlji, se to jednostavno nije isplatilo.

Nije dovoljno samo posedovati nekretninu na atraktivnoj lokaciji da biste ostvarili profit. Potrebno je da se tom nekretninom neko bavi, da istu prate atraktivni sadržaji koji će je učiniti konkurentnom na tržištu. Iz tog razloga je u proteklih nekoliko godina porasla potražnja upravo za takvim nekretninama, koje imaju sve odlike investicionih, a koje su istovremeno i najprofitabilnije.

Zanimljivo je da do takve nekretnine možete da dođete i putem klasičnog stambenog kredita, gde je prihod koji ostvarujete od izdavanja veći od mesečne rate, pa je lako zaključiti zbog čega su ovakve nekretnine trenutno najtraženije.

Raspitali smo se koje to nekretnine na Zlatiboru ispunjavaju kriterijume da ponesu naziv investicione, odnosno pružaju mogućnost vraćanja uložene investicije, i nakon detaljne analize veoma konkurentnih projekata, naišli smo na kompleks sa kojim nema greške u odabiru. U pitanju je hotelsko – rezidencijalni kompleks 21st Century Zlatibor Residence, Spa & Wellnes by Adora.

Naime kompanija Adora Business Group iz Makedonije, donosi nam ovaj izuzetan model poslovanja koji vraća uloženu investiciju i do 8.000€ na godišnjem nivou od izdavanja, i to na atraktivnoj lokaciji, u mirnom kraju Zlatibora (na samo nekoliko minuta hoda od šetališta i jezera). Kako saznajemo, kroz nekoliko meseci kompleks počinje sa radom, a u okviru istog postoji sledeći sadržaj: recepcija i lobi 24/7, restoran Great Gatsby, Spa & Wellnes centar (bazen sa slanom vodom, finska sauna, tursko kupatilo, hidromasažna kada, tople klupe..), dečija igraonica, teretana, parking, garaža sa elektro punjačima, veliko dvorište sa dečjim igralištem…

Raspitali smo se i o raspoloživosti apartmana u Adori, ali i o ceni, tako samo saznali da su preostale kvadrature 39, 43 (jednosobni) i 50 m2 (dvosobni apartmani). Na sajtu stoji da su manje kvadarture prodate, a saznajemo da je i od pomenutih malo ostalo. Cene apartmana od 39 m2 sa kompletnim opremajem (po hotelskim standardima) kreću se od 88.000€ bez PDV-a.

Ono što je posebno važno istaći je da je kupovina apartmana u okviru ovog kompleksa moguća i putem klasičnog stambenog kredita kod poslovnih banaka, koji je moguće odmah realizovati, s obzirom na to da je objekat iznad 80% izgrađenosti (što je jedan od uslova koje banke postavljaju kod kreditiranja). PDV iznosi 10% , a svi oni kojima je to prva nekretnina imaju pravo na povraćaj PDV-a.

Na osnovu godišnjeg proračuna vraćanja investicije, lako zaključujemo da prihod od izdavanja od oko 600€ mesečno, lako pokriva ratu kredita od oko 300€ i da, uz otplatu kredita, svakog meseca ostvarujete i čistu dobit– zar to nije savršeno?

Menadžment hotelsko – rezidencijalnog kompleksa će se baviti kompletnim održavanjem, izdavanjem, marketingom, servisiranjem gostiju, finansijama.. Na vama je da u svom apartmanu boravite kada i koliko želite, a kada niste tu on prosto radi za vas.

IZVOR: infoKG

Za još vesti pratite ERO

Related Posts

Leave a Comment