Home MestoUžice Užice dobile 30 miliona dinara za energetsku sanaciju Prve osnovne škole

Užice dobile 30 miliona dinara za energetsku sanaciju Prve osnovne škole

by Velimir Popovic
sanaciju

Grad Užice jedan je 38 gradova i opština izabranih na javnom pozivu u okviru Nacionalnog programu za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja u jedinicama lokalne samouprave. U prisustvu potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u Smederevskoj Palanci potpisan je ugovor vredan 30 miliona dinara za energetsku rekonstrukciju i sanaciju Prve osnovne škole Kralja Petra II. Za ovu namenu iz budžeta grada opredeljeno je 26 miliona dinara.

– Ovaj projekat vredan ukupno 56 miliona dinara ima višestruku korist. Pored značajno boljih uslova za učenike i zaposlene, energetskom sanacijom i rekonstrukcijom dobićemo i mnogo lepši objekat u samom centru grada. Podsetiću da smo u prethodnom periodu pokrenuli veliki investicioni ciklus koji podrazumeva energetsku sanaciju individualnih porodičnih objekata i da smo u tome prepoznati kao lider među lokalanim samoupravama. Sada želimo da uz podršku resornih ministarstava i donatorskih fondova zauzmemo lidersku poziciju i po pitanju objekata javne namene, kaže Miodrag Petković, član Gradskog veća za budžet i finansije.

Prema rečima Nade Jovičić gradske većnice za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam zahvaljujući Ministarstvu rudarstva i energetike i odobrenim sredstvima grad će energestki sanirati još jedan javni objekat od izuzetnog značaja za sve sugrađane.

– Objekat je izgrađen još 1884. godine i kao takav pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pa će i rekosntrukcija biti u skladu sa uputstvima zavoda. Podrazumeva postavljanje nove termoizolacije i fasade, zamenu stolarije i rekonstrukciju grejnog sistema, kao i ostale radove predviđene projektom.

Prva osnovna škola biće još jedna u nizu onih koje se ovog leta rekonstruišu. U toku je eneregetska sanacija i rekonstrukcija OŠ Nada Matić, izdvojenog odeljenja OŠ Aleksa Dejović u Krvavcima, OŠ Milovan Milovanović Lune u Karanu, koja se realizuje kroz projekat Švajcarske vlade i Ministarstva rudarstva i eneregetike. Sredstvima iz budžeta grada rekonstruiše se škola u Gostinici a uskoro se očekuje i rekosntrukcija fasade OŠ Dušan Jerković.
IZVOR: eKapija
Za još vesti pratite ERO

You may also like

Leave a Comment