Home MestoUžice Užice dobile 30 miliona dinara za energetsku sanaciju Prve osnovne škole

Užice dobile 30 miliona dinara za energetsku sanaciju Prve osnovne škole

by Milos Milekic
0 comment

Grad Užice jedan je 38 gradova i opština izabranih na javnom pozivu u okviru Nacionalnog programu za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja u jedinicama lokalne samouprave. U prisustvu potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u Smederevskoj Palanci potpisan je ugovor vredan 30 miliona dinara za energetsku rekonstrukciju i sanaciju Prve osnovne škole Kralja Petra II. Za ovu namenu iz budžeta grada opredeljeno je 26 miliona dinara.

– Ovaj projekat vredan ukupno 56 miliona dinara ima višestruku korist. Pored značajno boljih uslova za učenike i zaposlene, energetskom sanacijom i rekonstrukcijom dobićemo i mnogo lepši objekat u samom centru grada. Podsetiću da smo u prethodnom periodu pokrenuli veliki investicioni ciklus koji podrazumeva energetsku sanaciju individualnih porodičnih objekata i da smo u tome prepoznati kao lider među lokalanim samoupravama. Sada želimo da uz podršku resornih ministarstava i donatorskih fondova zauzmemo lidersku poziciju i po pitanju objekata javne namene, kaže Miodrag Petković, član Gradskog veća za budžet i finansije.

Prema rečima Nade Jovičić gradske većnice za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam zahvaljujući Ministarstvu rudarstva i energetike i odobrenim sredstvima grad će energestki sanirati još jedan javni objekat od izuzetnog značaja za sve sugrađane.

– Objekat je izgrađen još 1884. godine i kao takav pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pa će i rekosntrukcija biti u skladu sa uputstvima zavoda. Podrazumeva postavljanje nove termoizolacije i fasade, zamenu stolarije i rekonstrukciju grejnog sistema, kao i ostale radove predviđene projektom.

Prva osnovna škola biće još jedna u nizu onih koje se ovog leta rekonstruišu. U toku je eneregetska sanacija i rekonstrukcija OŠ Nada Matić, izdvojenog odeljenja OŠ Aleksa Dejović u Krvavcima, OŠ Milovan Milovanović Lune u Karanu, koja se realizuje kroz projekat Švajcarske vlade i Ministarstva rudarstva i eneregetike. Sredstvima iz budžeta grada rekonstruiše se škola u Gostinici a uskoro se očekuje i rekosntrukcija fasade OŠ Dušan Jerković.
IZVOR: eKapija
Za još vesti pratite ERO

Related Posts

Leave a Comment