Užice, RS
17°
Ведро
5ч6ч7ч8ч9ч
16°C
16°C
18°C
20°C
22°C
Home DruštvoZanimljivosti Izložba ogledala, nakit i kolaži

Izložba ogledala, nakit i kolaži

by Velimir Popovic

IMG_4681

U Gradskom kulturnom centru sinoć je otvorena izložba triptih ogledala, nakit i kolaži, autorki Tanje Radojević, Biljane Zumberović i Marine Majić.

IMG_4664

Naše sugrađanke su se publici predstavile radovima koje stvaraju u slobodno vreme i pokazale, kako i iz hobija mogu nastati zanimljive stvari, ako je čovek uporan i ako na pravi način koristi svoju kreativnost.

—Bilja je kolekcionar poludragog kamenja i nakit koji ona stvara je unikatan. Marina pravi slike od etiketa, a na ideju da stvara kolaže od toga je došla igrom slučaja, shvativši da joj se po kući vrti mnogo etiketa od odeće i drugih stvari, pa je odlučila da ih kreativno iskoristi. Marina je u etiketama videla mala umetnička dela, počela je da ih skuplja i tako je krenula da radi slike. Do sada je izlagala u Čačku i Beogradu, a neke od njenih slika su korišene kao dekor u predstavama. U ime nas tri zahvaljujem se svim što ste došli u tako velikom broju da nas podržite i družite se večeras sa nama—rekla je Tanja Radojević.

IMG_4668

Nakit od poludragog kamenja urađen sa puno pažnje i kreativnost od strane Biljane Zumberović izazvao je veliku pažnju prisutnih. Ogledala Ranje Radojević, ukrašena dekupažom, lepljenjem, oslikane bojama pokazuju kako se od jednostavne ideje, mogu stvoriti zanimljivi i kreativni detalji za kuću.

IMG_4658

Slike Marine Majić na kojima dominiraju etikete različitih boja, veličina i oblika, vešto i kreativno uklopljene daju jedan specifičan sklad i privlače pažnju svojom neobičnošću.

IMG_4645

 

Autori izložbe su atmosferu upotpunili sjajnom živom muzikom, a izbor je obuhvatao džez, rok i pop numere uz koje je publika uživala i lepo se provodila.

M. H.

You may also like

Leave a Comment