Užice, RS
29°
Углавном облачно
19ч20ч21ч22ч23ч
27°C
26°C
25°C
24°C
23°C
Home Vesti Irena ipak ne može na magnetnu rezonancu, tu čak ni Vučić ne pomaže

Irena ipak ne može na magnetnu rezonancu, tu čak ni Vučić ne pomaže

by Velimir Popovic
irena

Irena Nigić boluje od distrofije, miopatije i polineuropatije, majka je četvorogodišnje devojčice. Njeno zdravstveno stanje zahtevalo je hitnu magnetnu rezonancu, koja joj je bila zakazana tek za dve godine. Kako bi sebi dala šansu, Irena se obratila predsedniku države Aleksandru Vučiću i redakciji Nova.rs. Urodilo je plodom, pa je nakon reakcije samog Vučića, kao i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Irena dobila termin za magnetnu već danas. Ipak, tu se priča ne završava i ne rešava – Ireni je saopšteno da ne može da obavi magnetnu rezonancu.

Naime, zbog operacije stopala i ubačenih pločica još 1993. godine, Irena ne može da obavi magnetnu rezonancu.

„Danas su na Kliničkom centru svi bili jako ljubazni i stvarno su hteli da mi izađu u susret. Ipak, nisu mogli da obave magnetnu rezonancu zbog stranog tela koje imam – pločica u stopalu. Rekli su da bi bilo jako opasno. Niko me do sada nije na to upozorio, niti me pitao da li imam strano telo u organizmu“, objašnjava nam Irena šta se dešavalo kad je danas otišla u KCS da obavi magnetnu.

Lekari su joj rekli da će snimanje biti obavljeno skenerom.

„Treba da obavim analize i da se sledeće nedelje javim kako bih otišla na skener. Verujem da će sve biti u redu“, optimistična je Irena, uprkos svemu.

Našu junakinju čija je priča stigla i do Vučića život baš ne štedi. Nedavno je oslepela na desno oko i potrebna joj je hitna magnetna rezonanca. U Kliničkom centru Srbije su joj uprkos tome, termin zakazali tek za dve godine. Očajna žena i majka četvorogodišnje devojčice poslala je pismo predsedniku Vučiću u kojem ga je upitala da li se boji Boga.

Reči kojima se obratila predsedniku države i dalje odzvanjaju.

“Gospodine Vučiću, meni su danas u KCS Centar za radiologiju i magnetnu rezonancu zakazali magnetnu rezonancu za 9. maj 2024. Bolujem od distrofije, miopatije i polineuropatije. Imam milion pridruženih bolesti. Uput sam dobila od neurologa i oftamologa, obzirom da imam atrofiju desnog oka. Imam 43 godine i majka sam devojčice od četiri i po godine. Suprug je takođe osoba sa invaliditetom. Ja vas pitam da li je to normalno? Zašto celog života izdvajamo za socijalno osiguranje? Da li je to Srbija koju vi vodite? Da li je to vaš slogan “Za našu decu“? Toj deci mi roditelji trebamo živi i zdravi da bi ih odgajali. Kako da ja odgajam svoje dete ako sam onemogućena da se adekvatno i na vreme lečim? Pričate koliko se ulaže u zdravstveni sistem pa zašto se onda na magnetnu rezonancu čeka dve godine? Da li ću ja uopšte dočekati te dve godine? Mene je sramota u kakvoj državi živim, takođe me je sramota kakav nam je zdravstveni sistem. A ko je kriv za to? Sigurno ne ja i moji sugrađani već vi, jer ste vi predsednik države u kojoj je sve po vašoj priči bajno i sjajno. Da li se vi nekada postidite? Da li se bojite Boga? Naravno da ne, jer bi u suprotnom sve bilo mnogo drugačije”.

Zatim se obratila i redakciji portala Nova.rs. Samo nekoliko sati nakon što smo objavili tekst o Ireni Nigić, njoj su se javili iz Kliničkog centra Srbije i obavestili je da joj je zakazan novi termin, ali ne za dve godine, nego za tri dana.

Ipak, Irenina saga i borba se nastavljaju, a Nova.rs će ostati nju ostati

IZVOR: NOVA.RS

Za još vesti pratite ERO

#vesti 

You may also like

Leave a Comment