Užice, RS
29°
Углавном облачно
19ч20ч21ч22ч23ч
27°C
26°C
25°C
24°C
23°C
Home MestoBajina Bašta Zajedničkom saradnjom do realizacije investicija

Zajedničkom saradnjom do realizacije investicija

by Velimir Popovic
investicija

BIOSKA – “Zadovoljstvo naših građana nama je na prvom mestu i zato smo ovde u Mesnoj zajednici Bioska da zajedno sa meštanima prošetamo ovom novom deonicom puta, koja nije značajna samo za meštane Bioske već i za meštane susednog sela Šanik koje teritorijalno pripada opštini Bajina Bašta”, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, posle obilaska deonice puta urađene zajedničkim sredstvima grada Užica i opštine Bajina Bašta.

Gradonačelnica je dodala da je iz budžeta grada za ovu namenu izdvojeno oko 2 miliona dinara i da je na delu koji pripada gradu asfaltirano oko 500 metara.

“Pokazujemo da je moguće sarađivati i kao rezultat te saradnje dobiti konkretne i veoma korisne stvari. Nadam se da ćemo i u narednom periodu zajednički realizovati još ovakvih ali i drugih investicija i ne samo sa opštinom Bajina Bašta već i sa svim ostalim opštinama sa kojima se graničimo”.

Vesna Đurić predsednica opštine Bajina Bašta, iz čijeg budžeta su opredeljena sredstva za asfaltiranje dela deonice u dužini od 700 metara, veoma je zadovoljna saradnjom, kako na realizaciji ove investicije tako i na svim ostalim na kojima se zajednički radi.

“Opština Bajina Bašta i grad Užice imaju izuzetnu saradnju što se i danas vidi. Očekujemo i potpisivanje sporazuma naših komunalnih preduzeća u vezi sa pružanjem komunalnih usluga građanima koji žive u mesnim zajednicama koje su bliže opštini Bajina Bašta, ali i održavanjem određenih putnih pravaca”.

Meštani zaseoka Šanik ne kriju zadovoljstvo, jer su konačno dobili put. Marija Bošković je u njihovo ime izrazila zahvalnost predstavnicima grada Užica i opštine Bajina Bašta, jer kako je istakla ovde je dosta mladih ljudi koji žele da ostanu ili da se vrate.

Mehanizacija užičke “Niskogradnje” i dalje je u MZ Bioska gde se po ugovorima sa građanima i udruženim sredstvima u ovoj godini radi osam putnih pravaca u vrednosti od oko 3,2 miliona dinara. Po ugovorima iz prošle godine asfaltirano je sedam putnih pravaca vrednosti 2,8 miliona dinara.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #bajinabasta

You may also like

Leave a Comment