Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home VestiRegion Problemi zbog snega na Pešteru, u blokadi dva putna pravca

Problemi zbog snega na Pešteru, u blokadi dva putna pravca

by Velimir Popovic
0 comment

UŽICE: Snežni nanosi i jak vetar u Raškoj oblasti blokirali su nekoliko putnih pravaca i dok je juče za saobraćaj bio zatvoren tzv. golijski put, sada su u blokadi dva putna pravca koja vode ka Goliji iz Novog Pazara i iz Raške.

Smetovi su bili visoki i po tri metara. Mašine JP „Novi Pazar – put“ rade na raščišćavanju blokiranih putnih pravaca i do kraja dana očekuje se da i ti putevi budu prohodni.

Senad Ibragić iz tog preduzeća kaže za RTS da je tzv. golijski put juče bio blokiran zbog jakog vetra i smetova

„Ovde je sneg počeo da pada još u ponedeljak praćen jakim vetrom i padao je sneg skoro 24 časa s tim što je vetar pojačavao intenzitet, tako da smo juče ujutru negde oko 3 sata sagledali situaciju i videli da se pogoršava i u tom momentu smo doneli odluku da je najbezbednije za sve učesnike u saobraćaju da se zatvori put“, navodi Senad Ibragić iz JP „Novi Pazar – put“ kaže za RTS.

Ističe da je vetar duvao tako da je stvorio „snežnu zavesu“ i da se u nekim momentima nije videlo ništa na putu.

„Ovo je karakteristično mesto, sneg kao da prosipa samo ovde na putu. Vetar uglavnom duva iz pravca Golije i nanosi sneg“, dodaje on.

Ukazuje da je situacija bila slična 2020. godini i da su zbog toga brzo reagovali.

„Zatvorili smo saobraćaj da nam se ne bi ponovila 2020. godina kada je bilo sedamdesetak vozila u nanosima na ovom putnom pravcu“, istakao je Ibragić i ističe da sada nije bilo zavejanih vozila.

Kada je reč o tome kakvo se vreme očekuje narednih dana, kaže da bi prema procenama meteorologa danas trebao da stane vetar, ali da je to mesto nepredvidivo.

„Problema imamo i dalje na Goliji gde duva jak vetar. Sinoć smo pokušali da probijemo i taj putni pravac od Golije ka Novom Pazaru, ali vetar nam nije dozvoljavao. Jutros smo ponovo krenuli i nadamo se da ćemo u toku dana i to osposobiti za odvijanje saobraćaja“, poručuje Ibragić.

IZVOR: Dnevnik

Za još vesti pratite ERO

#vesti #region #užice

Related Posts

Leave a Comment