Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

 naslovna humanitarna akcija

Članovi Đačkog parlamenta Medicinske škole juče su položili test iz humanosti i drugarstva, organizovanjem humanitarne večeri u Gradskom kulturnom centru. Ovo veče su sami pripremili sa ciljem da pomognu drugarici, maturantkinji Medicinske škole kojoj je u požaru izgorela porodična kuća.

IMG_9606

Da ima još onih koji misle na druge i da umeju da osmisle način na koji mogu da pomognu, pokazali su to ovi đaci organizovanjem programa u kojem su nastupili plesači iz plesnog kluba „Step up”, KUD „Zavičaj”, recitаtori i člаnovi Drаmskog studijа Medicinske škole s odlomkom iz komedije „Kir Jаnjа”.

— Članovi Đačkog parlamenta Medicinske škole sa profesorkom Dušicom Mijajlović koja vodi Učenički parlament, na radionicama uče kako neku ideju da ostvare od plana do realizacije i tako je došlo do toga da organizujemo humanitarno veče. Zahvaljujući saradnji sa večerašnjim učesnicima, nije bio problem da se dogovorimo da oni nastupe i danas. Okupili smo najbolje da tako kažem—kaže Nataša Dragačević, član Đačkog parlamenta Medicinske škole.

IMG_9603

Ona je istakla da je njihova drugarica želela da ostane anonimna, ali da su ona i njena porodica zahvalni na toj ideji i đacima koji su odlučili da im izađu u susret i pomognu.

— U školi su svi pozitivno reagovali na ovu našu akciju. Prirodno je da čovek želi da pomogne nekome, valjda je to ono što bi trebalo da nam je svima u duši. I direktorka nas je podržala, pomogla nam je oko organizovanja prostora za humanitarno veče i svega što je bilo potrebno. Mi se zahvaljujemo Borisu Todoroviću, direktoru GKC koji nam je dozvolio da ovde održimo humanitarno veče i što nam je obezbedio ozvučenje.

M. H.

Related Posts

Leave a Comment