Užice, RS
27°
Углавном облачно
20ч21ч22ч23ч0ч
26°C
24°C
24°C
23°C
22°C
Home PrivredaTurizam Saznajte nešto novo o Iranu

Saznajte nešto novo o Iranu

by Velimir Popovic

naslovna iran

U Gradskom kulturnom centru večeras su otvoreni „Dani iranske kulture” koji će trajati od 2. do 6. decembra. U okviru narednih pet dana će posetioci imati priliku da kroz promocije filmova, izložbe fotografija, radionice kaligrafije i književno veče saznaju nešto više o ovoj zemlji.

IMG_5773

Branko Gavrilović, član Gradskog veća zadužen za omladinu, brigu o porodici i projekte finansirane od međunarodnih organizacija i međuregionalnu saradnju je obraćajući se prisutnima rekao da mu je čast i zadovoljstvo što može da otvori „Dane iranske kulture” u Užicu. On je naveo da su oni plod saradnje Gradskog kulturnog centra i iranskog Kulturnog centra u Beogradu.

—Nadam se da ova saradnje neće ostati samo na kulturom planu. Mnogo puta se pokazalo da kultura otvara vrata i za druge vidove saradnje. Gosti koji su ovde večeras daju nam nadu da će tako biti i ovog puta. U Užicu se večeras otvara manifestacija koja će na pravi način predstaviti kulturu ove azijske zemlje. Užičani će u narednih pet dana imati priliku kroz različite vidove kulturnih dešavanja da se upoznaju sa kulturom Irana, zemlje koja je veličine 1,6 miliona kilometara kvadratnih, koja ima 85 miliona stanovnika i po paramterima je 18 zemlja na svetu, a što je još bitnije to je zemlja koja slovi za kolevku civilizacije—rekao je Gavrilović.

IMG_5766

Direktor iranskog Kulturnog centra u Beogradu, Mahmud Šaluei je obraćajući se prisutnima istakao da je ova manifestacija odlična prilika da Užičani upoznaju Iran, da saznaju nešto novo o njihovim gradovima, ljudima i kulturi i tradiciji.

IMG_5787

Prisutni su prvog dana imali priliku da pogledaju izložbu fotografija iranskih gradova i žena koje su u pojedinim oblastima ostavile značajan trag u istoriji Irana.

M. H.

You may also like

Leave a Comment