Užice, RS
20°
Делимично облачно
8ч9ч10ч11ч12ч
22°C
23°C
23°C
23°C
23°C
Home Društvo Poklanjamo knjigu Teslina pošiljka, Vanje Bulića

Poklanjamo knjigu Teslina pošiljka, Vanje Bulića

by Velimir Popovic

teslina-posiljka-korice

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, gradski portal Ero vam ovog utorka poklanja knjigu Teslina pošiljka, Vanje Bulića. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku današnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta.  Odgovore šaljite na e-mail adresu nebojsa.hobetko@gmail.com

TESLINA POŠILJKA, Vanja Bulić

Ukratko o knjizi

Novi istorijski triler Vanje Bulića. Novinar Novak Ivanović upleten je međunarodne zavere i igre moćnika čiji je jedini cilj pronalaženje Teslinih „zraka smrti“.

 

Sadržaj

Kad knjiga izgori, pepeo progovori.

Na ruševinama Narodne biblioteke, uništene tokom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, jednog sunčanog beogradskog jutra pronađeno je telo nemačkog novinara Riharda Genca. Taj događaj označiće početak potere za ubicom koja će novinara Novaka Ivanovića uvesti u lavirint laži, obmana, obaveštajnih intriga, istorijskih nepravdi, međunarodnih zavera… A na samom kraju tog lavirinta čeka šokantna istina.

Posle serije ubistava i otmica, na prvi pogled međusobno nepovezanih, Novaku postaje jasno da je postao pion u igri moćnika čiji je jedini cilj pronalaženje Teslinih „zraka smrti“. Tesla je tvrdio da je taj pronalazak namenio svojoj otadžbini. Da li je pronalazak uoči rata stigao u Srbiju i da li se nalazio baš u Narodnoj biblioteci, čija je celokupna arhiva trebalo da bude izmeštena u manastir Blagoveštenje? U toj arhivi se nalazilo i Miroslavljevo jevanđelje, ali ga je neko uoči bombardovanja sakrio u manastir Raču. Da li su tada sklonjeni i Teslini pronalasci?

Novak shvata da svi putevi vode u manastir Blagoveštenje i saznaje da na vrhu Orlovih stena, u nepristupačnoj pećini, živi sveti čovek koji može biti ključ za rešenje zagonetke.

Gore, u vrletima koje vekovima šibaju vetrovi i gde je vreme stalo, sačekaće ga jedan monah, jedan orao i jedan vuk.

Prethodno objavljeni naslovi

Devedesete, Dosije Bogorodica, Muškarac u izvesnim godinama, Jovanovo zaveštanje, Kako sam gajio blizance, Simeonov pečat, Oko otoka, Sto bisera

O autoru

Vanja Bulić rođen je 1947. godine u Kumanovu. Od 1952. godine živi u Beogradu. Imao je rok sastav, igrao je odbojku, strastveni je igrač preferansa, ceo radni vek je proveo u novinarstvu – pisanom i elektronskom. Pisao je u gotovo svim prestižnim novinama druge Jugoslavije, a zlatni period je doživeo kao urednik Duge. Kao TV stvaralac je uradio više od dve hiljade jednočasovnih emisija, a bio je scenarista i tri TV serije: Jugovići (1988, RTS), Drugo stanje (2006, BK televizija) i Javlja mi se iz dubine duše (2007, TV Košava). Koscenarista je filma Lepa sela lepo gore i scenarista filma Drugo stanje. Radio je i dokumentarne filmove. Živi od novinarstva. Otac tri sina. Član je Udruženja književnika Srbije.

Nagradno pitanje:Kako se zove novinar, glavni junak knjige Teslina pošiljka?

Odgovore slati na e-mail adresu: nebojsa.hobetko@gmail.com

You may also like

Leave a Comment