Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

naslovna knjige laguna

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, sajt Ero vam poklanja knjigu Bitlsi, Hantera Dejvisa. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku dašnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta. Izvlačenje dobitnika će biti obavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati na e-mail adresu: office@ero.rs

BITLSI, Hanter Dejvis

bitlsi-koriceUkratko o knjizi

Biografija grupe Bitlsi. Postoji samo jedna knjiga koja je istinski pronikla u Bitlse, a to je ova – ključni svetski bestseler čiji je značaj rastao s Bitlsima od prvog objavljivanja do danas.

Sadržaj

Hanter Dejvis je 1967. i 1968. uz Bitlse proveo osamnaest meseci kada su na vrhuncu moći definisali generaciju i promenili lice popularne muzike. Kao njihov jedini ozvaničeni biograf, imao je neponovljiv pristup ne samo Džonu, Polu, Džordžu i Ringu već i njihovim prijateljima, porodicama i saradnicima. Prisutan u presudnom trenutku, on je sakupio čitavo blago intimnog i razotkrivajućeg materijala koji ovu klasičnu knjigu o Bitlsima još uvek čini putokazom za sve druge biografe. Hanter Dejvis je ostao blizak sa članovima sastava i tako godinama imao pristup novim informacijama. Uovom izdanju, više od četrdeset godina od prvog objavljivanja, sadržan je materijal koji nikada ranije nijeobjavljen, iz autorovih arhiva, ali i od samih Bitlsa, što omogućava novi uvid u legendu o njima.

Drugi o knjizi „Dokument stoleća.“ Maršal Makluan

Zanimljivost Jednostavno i stvarno poreklo imena grupe: Džon se setio jedne vrste insekata sa čijim bi se nazivom dalo poigrati. On je kao dete punio sveske takvim igrama reči. „Pale su mi na pamet bube (beetles). Iz zezanja, odlučio sam da to napišem kao BEAtles da bi asociralo na bit-muziku.“

O autoru

Hanter Dejvis (rođen 1936) je britanski pisac i novinar. Autor je mnogih knjiga, uključujući i jedinu autorizovanu biografiju Bitlsa. Pisao je i za decu i radio na autobiografijama poznatih fudbalera Vejna Runija i Pola Gaskonja. Oženjen je spisateljicom Margaret Forster (Dnevnik jedne obične žene, Ostaviti svet za sobom). Žive u Londonu.

Nagradno pitanje: Navedite članove benda Bitlsi.

Odgovore slati na e-mail adresu: office@ero.rs

Related Posts

Leave a Comment