Užice, RS
17°
Ведро
3ч4ч5ч6ч7ч
17°C
16°C
16°C
16°C
18°C
Home DruštvoMuzika Pijanistkinja Aleksandra Dragosavac u Guarneriusu

Pijanistkinja Aleksandra Dragosavac u Guarneriusu

by Velimir Popovic

Aleksandra Dragosavac foto

U okviru nove sezone ciklusa koncerata zajedničkog naziva „FMU i Guarnerius nagrađuju” u petak, 26. septembra od 20,00 publici će se predstaviti mlada pijanistkinja Aleksandra Dragosavac. Gost koncerta je sopran Milica Jovičić.

U seriji koncerata i muzičkih zbivanja kojima Centar za lepe umetnosti Guarnerius u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti organizuje zarad promovisanja mladih talenata muzičke scene, koncerti u Guarenrusu pružaju i jedinstvenu priliku da se na mlade ljude poput pijanistkinje Aleksandre Dragosavac na predstojećem ,  Sanje Spasić (11. oktobra ) i Nenada Ivovića (20. oktobra) skrene kako pažnja javnosti tako i medijska pažnja.

Aleksandra Dragosavac (1990.) još kao polaznik niže muzičke škole „Vladimir Đorđević” kao i srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković” dobija zaslužene komplimete za izuzetan talenat kako od predavača tako i od muzičkih eminenata. Osnovne i master studije klavira je završila na FMU (klasa prof. Nevene Popović) kao jedan od najuspešnijih studenata u generaciji. Tokom studija usavršavanje nastavlja kod Aleksandra Madžara, Sonje Lončar, Kristofera Tejlora , Kordelije Hofer –Tojč, Rolfa Plagea.

Njenu karijeru koja je tek u usponu obeležila su brojna priznanja i nagrade: šest prvih nagrada na Promenadi klavirskih talenata, laureat je međunarodnog takmičenja Memorijal „Dr Vojislav Vučković”, prva nagrada na takmičenju u Gorici (Italija) , laureat je Banjalučkog bijenala, nagrada na takmičenju „Roma 2011” i prva nagrada na Republičkom takmičenju kamernih ansambala 2014.

Aleksandra Dragosavac je dobitnica stipendije Dositeja, koj jedan od hiljade najuspešnijih studenata u Srbiji , ali i nagrade fonda Slobodanke Milošević–Savić za najuspešnijeg studenta katedre za klavir.

Trenutno pohađa specijalističke studije klavira u klasi prof. Nevene Popović i radi kao profesor u nižoj muzičkoj školi „Vladimir Đorđević”.

Na programu na koncertu u Guarneriusu  26. septembra izvešće dela Betovena , Šuberta i Lista.

Ulaz na koncert je slobodan.

You may also like

Leave a Comment