Užice, RS
16°
Ведро
5ч6ч7ч8ч9ч
15°C
16°C
18°C
20°C
22°C
Home SportOdbojka Odbojkaši Užica spremni za početak sezone

Odbojkaši Užica spremni za početak sezone

by Velimir Popovic

Seniori OK Užice mart 2013

Odbojkaški „Užica” nakon pripremnog perioda  u avgustu i septembru gde su u Velikom Parku završili taktičke i tehničkofizičke pripreme uz podršku trenera Slobodana Bogosavljevića se spremaju za prvo kolo Druge lige zapad.

—Radimo u nekoliko selekcija. Kadetsko–juniorska ekipa je faktički seniorska ekipa. Imamo nekoliko seniora koji igraju Drugu ligu zapad, ali su i  članovi u juniorske ekipe, dok kadetsku ekipu pomaže nekoliko najtalentovanijih pionira. Mi se bavimo  mlađim kategorijama tako da sva deca koja treniraju učestvuju u zvaničnom takmičenju u okviru Odbojkaškog saveza Srbije i uopšte nismo komercijalizovani u smislu da se samo trenira i uzima članarina. Svoj deci se nudi da se igraju utakmice što je najbitnije— istakao je trener  Bogosavljević.

Seniorski tim odigrao je u septembru dve utakmice u Kupu Srbije. U  gostima su igrali sa ekipom Priboja  i dobili sa  0: 3, rezultat po setovima je bio 24:26, 20:25, 10:25. U  Gornjem Milanovcu  igrali su  sa  Metalcem i  poraženi su sa 3: 1 i po setovima 25:23, 28:30, 25:16, 25:23. Takođe su odigrali i dve prijateljske utakmice sa ekipom Tare iz Bajne Bašte. U prvom susretu 29. septembra u gostima utakmica je završena nerešeno  2:2 (23:25, 23:25, 25:19, 25:23), dok su  na utakmici  u Užicu 5. oktobra Užičani savladali komšije iz Bajne Bašte 3:2 a po setovima 27:25, 25:21,18:25, 25:13, 25:22.

—Te utakmice su nam više poslužile kao pripreme za prvenstvo da vidimo dokle smo stigli u treniranju jer nama je najbitnija druga liga Zapad. I da smo pobedili Metalac naišli bi na nekog boljeg protivnika i ispali bi tako da nije ništa strašno —rekao je Bogosavljević.

U prvom kolu Druge lige zapad u subotu, 19. oktobra u Velikom parku u goste Užičanima dolazi  ekipa Partizana iz Lipljana, dok će  u drugom kolu 26. oktobra  u  Gornjem Milanovcu  igrati  protiv OK Metalca Takovo.

—Partizan iz Lipljana je iskusna ekipa i momci su dosta stariji od naše ekipe i samim tim su značajno u prednosti, ali ćemo probati željom i fizičkom spremnošću da im pariramo — naglasio je Bogosavljević.

U avgustu i septembru ima dosta studenata koji krajem meseca polako napuštaju ekipu OK Užica jer odlaze na studije. U dogovoru sa klubom svi ti „student”  koji  budu održavali  fizičku fromu u Beogradu povremeno će dolaziti  na značajnije utakmice.

—Ostali  smo sa kadetima i juniorima i par momaka koji su nosioci tima. Nama se svake godine menja sastav u principu, jer svi koji završavaju četvrtu godinu  upisuju fakultete i na njih ne možemo ozbiljno da računamo tako da svake godine šansu prevashodno dobijaju srednjoškolci. Najbolji igrači su nam  kapiten Nemanja Lazić i  tehničar Filip Avramović koji će biti okosnica tima i uz pomoć mlađih snaga će probati da  budu bolji nego prošle godine. Nama su najvažnija prva dva kola jer su to najbitnije ekipe iz naše lige. Mislim da smo se dobro fizički spremili, kako će to izgedati na utakmicama videćemo — istakao  je Bogosavljević.

Predrag Marković

You may also like

Leave a Comment