Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Vesti OD BEOGRADA DO LONDONA NA BICIKLU Ivan će preći 2.000 kilometara da bi pomogao porodici iz Pančeva

OD BEOGRADA DO LONDONA NA BICIKLU Ivan će preći 2.000 kilometara da bi pomogao porodici iz Pančeva

by Velimir Popovic
0 comment

Humanost nema cenu, a to dokazuje Ivan Lazić koji je odlučio da spoji lepo i korisno, i uz svog saputnika – bicikl nekome ulepša život.

Ivan Lazić, rođen je u Užicu a već punih dvanaest godina živi u Londonu. Pored svojih obaveza koje ima, Ivan vozi bicikl po Londonu a sve zarad humanitarnih organizacija. Sada, Ivan želi da vozi i za naše ljude kako bi pomogao koliko može. Nova.rs je stupila u kontakt sa njim, a on je bio rad da podeli sve što se tiče ove velike akcije.

– Imao sam veliku želju da napravim veliku rutu, a onda sam to rekao svojim prijateljima koji su me podržali i rekli mi da to mogu da uradim ali kao humanitarnu akciju. Moj prijatelj koji je pešačio po Srbiji za malu Mašu mi je prepričao kako to ide, i ja sam se bacio u potragu – priča Ivan.

Kako kaže, najpre se javio organizaciji Srbi za Srbe koji su istog trena pristali da rade sa njim kako bi pomogli nekome kome je to preko potrebno. Ivan dodaje da je imao veliku želju da vozi za Mašu, ali su mu tada rekli da postoji neko kome bi takođe mogao da pomogne.

– Rekli su mi da postoji porodica Nebriga iz Pančeva kojoj je pomoć potrebna, dok je za Mašu novac skupljen. Pristao sam naravno, jer spajam lepo i korisno. Što se tiče troškova puta, ja sve sam finansiram prenoćište, hranu, vodu i sve što ide uz to – dodaje Ivan u razgovoru za Nova S.

Porodica Nebrige iz Pančeva žive u maloj, oronuloj kući i jedva sastavlaju kraj asa krajem. U njihovom domu su baka Biljana, deka Srećko, majka Sanela, otac Goran i petoro dece – Aleksandra (14), Jelena (12), Suzana (11), Milica (7) i Bogdana (1). Kuća u kojoj žive, u solidnom je stanju. Ipak, pošto žive u nekoliko malih prostorija, nedostatak životnog prostora primetan je.

– Skučeni smo kao sardine. Hvala Bogu, imamo sve što nam je potrebno za život. Mnogo sam ponosna na unuke jer su sve odlične u školi. Deci bi najviše značilo kada bi imala više prostora – rekla je baka Biljana za organizaciju Srbi za Srbe.

Otac porodice dugo je radio na građevini, a trenutno je preko agencije dobio posao koji nije za stalno a uskoro će dobiti i prinovu, šesto dete.

Ivan je odlučio da im pomogne svojom humanitarnom vožnjom. Plan je da krene 16. jula iz Beograda sa Trga Nikole Pašića u sedam sati ujutru. Posle prestonice ide u Novi Sad, zatim Osjek, Gornj Radgonu u Sloveniji, pa Grac i Salcburg, Minen, Augsberg i Štutgard u Nemačkoj. Potom prolazi kroz Luksemburg, Belgiju i Lil pa kanalom do Dovera i na kraju London.

Dodaje da ne zna koliko će bu trebati vremena, ali zna da će put svaako završiti i doći do svog cilja.

– Voleo da pozovem sve ljude da se priključe akciji, a svima onima koji su rekli da želim novac za sebe imam da poručim da taj novac i da hoću ne mogu da uzmem, a svakako mi to nije ni na kraj pameti. Idemo u misiju koja se zove pomoći onima kojima je to najpotrebnije – zaključuje Ivan Lazić.

IZVOR: BLIC

Za još vesti pratite ERO

#vesti

Related Posts

Leave a Comment