Užice, RS
12°
Ведро
3ч4ч5ч6ч7ч
12°C
11°C
11°C
12°C
14°C
Home MestoUžiceDešavanja „Gimnazijalac” Mraz u poseti Domu za stare na Zabučju

„Gimnazijalac” Mraz u poseti Domu za stare na Zabučju

by Velimir Popovic

 naslovna gimnazijalac mraz

Članovi redakcije „Gimnazijalca” su u sredu, 25. decembra posetili Dom za stare na Zabučju i naše najstarije sugrađane obradovali za vreme praznika poklonima u vidu voća i vitamina i družili se sa njima.

Gimnazijalci su na jednu ovakvu ideju došli, jer nisu želeli da se samo mlađi osećaju povlašćeno za novogodišnje praznike. Odlučili su da posete najstarije sugrađane, jer su svesni da su i njima potrebni pažnja i nežnost.

—Za naše najstarije sugrađane smo u saradnji sa apotekom „Arsić” pripremili malo vitamina i malo lekova, nešto što smo smatrali da je njima potrebno. Ali, u svakom slučaju mislimo da su našim starim sugrađanima potrebni nežnost i lepa reč, i mislimo da ćemo baš to danas to njima doneti. Drago nam je što su i jedni i drugi reagovali pozivitno na ovu akciju. Na početku sam imala bojazan zbog razlike u generacijama, ali to se pokazalo sasvim neopravdano. Jer je ovde stvorena odlična atmosfera i sve je funcionisalo perfektno. Naši stariji sugrađani su se ipak najviše obradovali toj mladosti koja je došla da ih poseti—rekla je Biljana Grujičić, profesorka književnosti i urednik elektronskog „Gimnazijalca”.

IMG_6254

Gimnazijalci su osim poklona pripremili i manji zabavni program u okviru kojeg su recitovali, pevali i igrali bingo.

—Naši stariji sugrađani su veoma zainteresovani za ovo druženje, vidim da smo ih oraspoložili i da smo ih razveselili našom posetom. Mislim da bi ovakvih akcija trebalo da bude i više, možda čak i jednom nedeljno da se organizuju slična druženja. Jer, mislim da mladi treba da se druže sa starijima, jer su oni iskusniji i imamo mnogo toga da naučimo od njih—rekla je Sofija Rakićević, član redakcije „Gimnazijalca”.

IMG_6274

Rajko Kujović iz Požege, korisnik doma za stare je rekao da njemu svako druženje mnogo znači.

—Hvala đacima što su došli i ulepšali nam ovaj dan. Što se mene tiče ovde sam našao neku davno izgubljenu toplinu i pohvalio bih medicinsko osoblje u Domu koje je odlično i brine o nama na najbolji mogući način.

Milina Jokić, korisnik doma za stare smatra da bi trebalo da bude više ovakvih akcija, jer im to omogućava da se zabave i pruža priliku da provedu vreme sa mladima.

IMG_6263

Rajko Kujović i Milina Jokić

N. H.

You may also like

Leave a Comment