Užice, RS
16°
Углавном облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
15°C
15°C
15°C
14°C
14°C
Home DruštvoFilm i TV Art bioskop u novom ruhu

Art bioskop u novom ruhu

by Velimir Popovic

 bioskop

Ljubitelji filma u Užicu će u bioskopu Art, od sredine marta, biti u prilici da najnovije filmove gledaju u digitalnoj tehnici, zahvaljujući novoj opremi koja će uskoro biti postavljena.

Za sve filmske sladokusce istančanog ukusa, ovo znači da će u pokretnim slikama na velikom platnu moći da uživaju uz celokupan utisak, koji podrazumeva kvalitetnu sliku i zvuk.

—Novi sistem prikazivanja podrazumeva digitalnu tehniku koja će zameniti dosadašnju 35 milimetarsku celuloidnu traku. Ova digitalna oprema ima i dodatak 3D format, koji omogućava gledanje filma u tri dimenzije, ali samo onih ostvarenja koja su snimljena u tom formatu uz pomoć naočara koje idu uz ulaznicu. Digitalizacijom će se poboljšati oštrina i kvalitet slike, a time i zvučni sistem—rekla je Biljana Cvijović, direktorka Art bioskopa.

30

Nova oprema će ujutru stiću u Užice, a prema rečima direktorke, 11. marta dolaze tehničari iz Nemačke koji će instalirati tu opremu.

—Postavljanje te opreme bi trebalo da traje tri dana, tako da se nadamo da bismo od 15. marta, ako sve protekne kako treba, mogli da prikazujemo nove filmove sa novom opremom.

Zahvaljujući ovoj tehnici svaki novi film koji se pojavi na tržištu u tom formatu biće odmah prikazan i u Art bioskopu.

—Ova oprema omogućava bioskopima da budu aktuelniji. Jer više ne moraju da čekaju da se oslobode kopije, već će u roku od 24 časa distributer koji je posrednik između nas mejdžera i producenata proslediti taj film svima koji imaju digitalnu opremu i oni mogu odmah da ga prikažu—objasnila je Cvijovićeva.

29

Na pitanje da li će nova oprema dovesti do promene cena ulaznica, direktorka je odgovorila:

—Verovatno će biti manjih izmena, jer je ova oprema izuzetno skupa, ali ne drastičnih, jer ekonomski i životni uslovi diktiraju sve ostalo. Mi se trudimo da cena ulaznice bude najniža koju možemo da postignemo, ali mi sami  ne određujemo cenu već se to radi u dogovoru sa distributerom.

M. H.

You may also like

Leave a Comment