Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Vesti Žena nastradala na pružnom prelazu kod Valjeva, u prekidu Barska pruga

Žena nastradala na pružnom prelazu kod Valjeva, u prekidu Barska pruga

by Velimir Popovic
0 comment

Starija žena je nastradala na pružnom prelazu na zaobilaznom putu kod Valjeva. Na nju je oko 7 časova naleteo brzi voz na liniji Užice-Beograd. Pokušavala je da pređe prugu iako su rampe bile spuštene. Železnički saobraćaj na ovom delu Barske pruge trenutno je u prekidu.

Na putnom prelazu između stanica Valjevo i Divci, na Barskoj pruzi, poginula je ženska osoba. Na nju je naleteo putnički voz, dok je pokušavala da pređe prugu u trenutku kada su branici bili spušteni.

Ovaj putni prelaz obezbeđen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i vertikalnom drumskom signalizacijom. Svi uređaji na putnom prelazu su u trenutku nesreće bili ispravni i redovno radili, što je potvrđeno i na video snimku sa nadzornih kamera na tom mestu, saopštavaju iz „Infrastruktura železnice Srbije“.

Na lice mesta došli su pripadnici MUP-a i Hitna pomoć, a uviđaj je u toku.

„I ovaj put ponovo apelujemo i upozoravamo da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada je rampa spuštena i na mestima gde to nije dozvoljeno, kao i da se poštuju svi znakovi upozorenja“, navodi se u saopštenju.

IZVOR: RTS

Za još vesti pratite ERO

#vesti

Related Posts

Leave a Comment