Užice, RS
22°
Сунчано
9ч10ч11ч12ч13ч
25°C
26°C
28°C
29°C
27°C
Home VestiRegion Tokom šestodnevne akcije policije isključeno 1.748 vozača

Tokom šestodnevne akcije policije isključeno 1.748 vozača

by Vladimir Gujanicic

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, isklјučili su iz saobraćaja 1.748 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, kao i 70 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. 

Tokom ove akcije koja je od 17. do 23. juna ove godine sprovedena u 31 evropskoj državi članici organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), u službenim prostorijama zadržana su 284 vozača koji su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, od kojih je 68 zatečeno da upravlјaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila, što predstavlјa nasilničku vožnju.

Pored navedenih prekršaja, tokom sprovođenja akcije otkriveno je i oko 19.000 drugih prekršaja.

U sklopu ove akcije, širom Evrope je u petak, 21. juna, realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja korišćeni svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Tom prilikom u Srbiji su iz saobraćaja isklјučena 333 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Imajući u vidu da je trenutno period kada se održava veliki broj proslava i muzičkih festivala, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da budu odgovorni i da ne upravlјaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol.

Uziceonline

You may also like