Užice, RS
17°
Ведро
4ч5ч6ч7ч8ч
16°C
16°C
16°C
18°C
20°C
Home DruštvoMuzika Muzički Next Festival u Užicu

Muzički Next Festival u Užicu

by Velimir Popovic

2

Muzički festival humanitarnog karaktera Next Festival, drugi po redu,  ove godine održaće se 2. i 3. maja u Gradskom kulturnom centru Užice. Na festivalu će nastupiti domaći bendovi i idrugi iz sveta elektronske muzike. Sav prihod od kupovine karata namenjen je Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (MNRL) „Anđeli” iz Užica.

Tokom dva festivalska dana na Main Stage-u će nastupiti elektro punk sastavi: Lollobrigida, Del Arno bend, jedan od trenutno najproduktivnijih reggae/jazz/punk/ska domaćih bendova ZAA, kao i beogradska grupa Zemlja Gruva.

Ljubitelji elektronskog zvuka imaće priliku da slušaju nastupe poznatog srpskog di-džeja i producenta Dejana Milićevića, a publici će se predstaviti i prošlogodišnja pobednica Burn Residency takmičenja Lea Dobričić, kao i Gramophonedzie. Domaća podrška biće kraljevački di-džej Nikola PAUNović, Witchy kao i užički dvojac Luka Vuković i Ivan Radojević.

Next Festival ima humanitarni karakter, pa je osim zabave i bogaćenja muzičke scene na zapadu Srbije, cilj organizatora da pruži podršku onima kojima je najpotrebnija. Ove godine, sav prihod od prodaje karata namenjen je Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (MNRL) „Anđeli” iz Užica, koje već dugi niz godina opstaje u veoma teškim uslovima.

Cena karte za ovogodišnji Next Fest je 300 dinara, a svi posetioci je mogu kupiti na ulazu, 2. i 3. maja.

Užički festival Next je prošle godine posetilo više od 2.000 ljudi iz cele Srbije. Tom prilikom je obezbeđen prihod od 196.000 dinara koji je doniran „Fondu B-92” i akciji „Bitka za bebe”. Nabavljen je najsavremeniji i jedinstven u svetu CTG aparat „Biostos” koji može da prati otkucaje srca i dve bebe, kao i blizanačku trudnoću, u majčinom stomaku.

You may also like

Leave a Comment