Užice, RS
21°
Делимично облачно
9ч10ч11ч12ч13ч
23°C
24°C
23°C
23°C
23°C
Home DruštvoMuzika Maestro Jovan Kolundžija počasni gost festivala u Barseloni

Maestro Jovan Kolundžija počasni gost festivala u Barseloni

by Velimir Popovic

jovan_kolundzija

Maestro Jovan Kolundžija, nakon veoma uspešnog koncerta 14.marta ove godine u Barseloni, dobio je poziv da kao specijalni gost nastupi na festivalu Musica Vila de Llivia u istom gradu, i to 21. avgusta od 22,00. Muzički festival koji se održava po 33. put i isključivo neguje klasičnu muziku i s obzirom na reputaciju i dugu tradiciju ima mogućnost da ugosti samo renomirana imena i odabran repertoar.

Naš istaknuti violinista nastupiće sa orkestrom „UNESCO Barcelona Orhestra” pod dirigentskom upravom Gonsala Komeljasa. U izuzetnom ambijentu crkve „Llivia Parish Church”, koja datira iz XVIII veka , Jovan Kolundžija će izvesti dela Baha i Hendla i to :Bahov koncert za violinu i orkestar u e–duru; koncert za dve violine i orkestar u d–molu poznatiji kao „Dupli violinski koncert”, kao i dela G.F.Hendla:  Veliki koncert , op.6.n.11 i op.6, n.5.

Kako ističe Centar za lepe umetnosti „Guarnerius”, čiji je osnivač Jovan Kolundžija , Barselona sama po sebi , svojim ambijentom daje  izvođačima inspiraciju ali i nudi  mogućnosti da pruže svoj maksimum, tako da  publika na festivalu ima izuzetnu privilegiju da oseti sve čari vrhunskog izvođenja i najzahtevnijih dela klasične muzike.

M.Nikolić

You may also like

Leave a Comment