Home DruštvoMuzika Hadži Prodane Duše: Vibracije garažnog roka

Hadži Prodane Duše: Vibracije garažnog roka

by Velimir Popovic

naslovna hadzi prodane

Hadži prodane duše odnosno Vuli, Vlade, Milan, Vojkan i Branislav članovi su benda koji uvek može da garantuje dobru muziku, dosta zabave, lud provod, a u stanju su i da iznenade i publici pruže i nešto neočekivano. Nakon ozbiljnog nastupa na Next festivalu, prve večeri u Gradskom kulturnom centru, pristali su na neozbiljni razgovor za sajt Ero. Dobre i pozitivne vibracije ovih mladića nemoguće je ne primetiti i ne osetiti već prilikom prvog susreta, to je njihova odlika, ali i dokaz da šala i vedar duh bezobzira na vreme i uslove u kojima živimo još negde može da se nađu.

Bend neobičnog naziva, ne može svirati toliko običnu muziku. Od njih se očekuje nešto drugačije, specifičnije, određenije, a oni se upravo trude da tu liniju ne pređu.

—Naš bend karakteriše dobar zvuk, a što se tiče boje  tj tipa može se opisati kao garage rock, alternative, hard rock—odgovaraju članovi benda.

Ko je zadužen za pisanje tekstova?

—Najviše tekstove piše basista , ali i mi ostali radimo na tekstovima—objašnjavaju kako kod njih nastaju pesme.

Ne može se zaobići priča o spotu za pesmu Zakonodavni organ u kojem se članovi benda pojavljuju bez odeće. Zar ne čini odelo čoveka ili vi pokušavate da nam poručite nešto drugo?

—Što se tiče golotinje u spotu to je urađeno kao fora. To je pokret.. Sa tim smo hteli da kažemo da je nošenje odela veliki trošak i da je to bespotrebna stvar i da biljudi uštedeli kad ne bi nosili odeću. Zato se mi zalažemo za ukidanje odela, tekstilnu industriju uopšte…

IMG_9134_1

Kako protiče rad na novom albumu i kada publika može da ga očekuje?

—Radimo na albumu, ali jednu po jednu pesmu. Hteli smo da ga uradimo u studiju sa kvalitetnim zvukom, ali nemamo novca da odjednom snimimo ceo album, tako da ćemo polako raditi i kad tad ćemo ga privesti kraju. Jedna pesma „Dole u šumi” treba da izađe u narednih nekoliko dana, trenutno priprememo sledeću, a radna verzija pesme se zove Doktor, ali teško da će pesma ostati pod tim nazivom. Smislićemo nešto autentičnije.

N. H.

You may also like

Leave a Comment