Užice, RS
28°
Ведро
21ч22ч23ч0ч1ч
24°C
23°C
21°C
21°C
20°C
Home Društvo GKC: Veče posvećeno Džonu Lenonu

GKC: Veče posvećeno Džonu Lenonu

by Velimir Popovic

image007

U narednom periodu u Gradskom kulturnom centru nas očekuje bogat muzički i filmski program. Sutra od 20 časova biće organizovano veče posvećeno Džonu Lenonu povodom 75 godina od njegovog rođenja.

U toku večeri emitovaće se muzika John Lennon-a, a u 21 čas je projekcija igranog filma iz 2010. godine „Lennon Naked” režisera Edmund Coulthard, a glavna uloga je poverena Christopher Ecclestonu. Film traje 82 minuta. Nakon filma će biti emitovan dobrotvorni koncert iz New York City-ja iz 1972. godine.

image008 (1)

Povodom obeležavanja Dana grdaa u subotu, 10. oktobra u 22 časa biće održan koncert užičkih mladih grupa. U programu će nastupiti: Eastock (rok grupa) i Promaja Sound Family (Hip-Hop grupa). Obe grupe će dobiti priliku da snime po jednu pesmu u tonskom studiju „Franc”.

image009

Britanski muzičar Gvin Ešton će u utorak, 13. oktobra u 21 čas nastupiti u GKC.  Rođen u Velsu, Australijski pevač, tekstopisac i gitarista Gvin Ešton se vratio sa potpuno novim „live” i uzbudljivim solo šouom čineći ga jednom od najviše eklektičnijih savremenih bluz umetnika na sceni danas. Gvin Ešton promoviše svoj najnoviji album Radiogram sa moćnim solo konceptom koji obuhvata širok spektar električnih i akustičnih gitara, efekata („loopers“, „octave dividers“) i bas bubnja koji daju puni teški zvuk „one-man band“-a.

Nikada ne oslanjajući se na određenu set listu ili matrice, Ešton oduva sve prisutne svojim majstorskim umećem na gitari sirovim i dinamičnim zvukom dok njegovi deskriptivni tekstovi pesama odražavaju dugogodišnje iskustvo obilazeći svet sa nekim od najboljih muzičara u poslu. Od teških „fuzz” gitara, elektro/akustičnog bluza pa da „world music”, on je neprikosnoveni alternativni bluz buntovnik 21. veka, urezujući svoj znak u današnjoj sceni.Veliki britanski bluzer, Toni Mekfi (Toni McPhee) opisuje Eštona – „On koristi svoje pedale tako dobro kao i mikrofon od usne harmonike – to je čista genijalnost. Uz bas bubanj i veliki razglas pravi ”one-man” bend koji je na putu jednog od poslednjih velikana Dustera Beneta (Duster Bennett)”.Francuski magazin „Guitar Part” ga je 2001. godine nagradio trećim mestom na listi najboljih gitarista godine odmah iza Džefa Beka (Jeff Beck) i Gerija Mura (Gary Moore). Njegova 2 uzastopna albuma su se našla na listi Amazonovih Top 100 albuma, kao i mnogo nagrada za album godine i album meseca. „Billboard” magazin ga zove najbolji južno-australijski doprinos bluz/rok scene.

image012

 

Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje će biti održan u petak, 16. avgusta od 12 do 15 časova.

image013

Za sve ljubitelje filma, od ponedeljka do četvrtka, 26-29. oktobra u GKC će biti održan Francuski filmski karavan, ciklus Novi Francuski film.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

M. H.

You may also like

Leave a Comment