Užice, RS
15°
Ведро
6ч7ч8ч9ч10ч
16°C
17°C
20°C
22°C
24°C
Home Društvo Filmski koktel: Koje filmove vredi pogledati u septembru?

Filmski koktel: Koje filmove vredi pogledati u septembru?

by Velimir Popovic

film-lavirint-beg-kroz-zgariste-810x456
Došli smo do samog kraja avgusta. Odbrojavamo poslednje dane leta uživajući u (poslednjim) sunčanim danima. Poslednjih osam meseci pogledali smo dosta novih filmova. U nastavku teksta pročitajte koje filmove preporučujemo da pogledate ovog septembra.

IZVAN SEBE (Selfless)

Žanr: naučna-fantastika, drama, triler
Glumci: Ryan Reynolds, Natalie Martinez, Michelle Dockery, Matthew Goode
Datum premijere: 03. septembar

Film IZVAN SEBE

Film IZVAN SEBE

Kada ekstremno bogati biznismen Demijan Jang sazna da boluje od raka, učiniće sve da se izbori sa opakom bolešću. Nažalost lekari nemaju ohrabrujuće vesti za Demijana. Tim naučnika mu ipak predstavlja radikalni medicinski zahvat koji podrazumeva da se uz pomoć savremene nano tehnologije njegova svest transplantira u telo mladog čoveka. Demijan pristaje na zahvat i nakon završene transplantacije budi se u telu poginulog mladića. Ipak, stvari nisu onakve kakvim se čine…dobivši novo telo, Demijan je dobio i zlu kob koju ono nosi.

https://www.youtube.com/watch?v=RViFiEsMFyU

LETNJA AVANTURA: NOVA GENERACIJA (Vacation)

Žanr: komedija
Glumci: Ed Helms, Christina Applegate, Chris Hemsworth, Leslie Mann
Datum premijere: 03. septembar

Film: Letnja avantura

Film: Letnja avantura

Nadajući se kako će zbližiti svoju porodicu i ponovno proživeti svoj odmor iz detinjstva, sada sa svojom decom, odrasli Rasti Grizvold vodi suprugu i dva sina na dugi put u najbolji zabavni park u Americi, Veli Vorld. Suvišno je reći da se stvari neće odvijati kako su planirali…

ZLOKOBAN 2 (Sinister 2)

Žanr: horor
Glumci: Shannyn Sossamon, James Ransone, Nicholas King, Tate Ellington, Lucas Jade Zumann
Datum premijere: 03. septembar

Film ZLOKOBAN 2

Film ZLOKOBAN 2

To je nastavak film ,,Zlokoban” iz 2012. Šanin Sosamon i Džejms Ranson su se ponovo našli i u drugom delu filma. Nakon šokantnih događaja iz prvog dela, zaštitnički nastrojena majka (Šanin Sosamon) i njeni devetogodišnji blizanci (blizanci Robert i Dartanian Sloan) nalaze se u ruralnoj kući dok zli duh ,,Bughuul” nastavlja da ih prati.

LAVIRINT: BEG KROZ ZGARIŠTE (Maze Runner: Scorch Trials)

Žanr: naučna-fantastika, avantura
Glumci: Dylan O’Brien, Aidan Gillen, Kaya Scodelario, Ki Hong Lee
Datum premijere: 10. septembar

Film LAVIRINT: BEG KROZ ZGARIŠTE

Film LAVIRINT: BEG KROZ ZGARIŠTE

Potraga za dokazima o „WCKD“ odvešće ih na Zgarište, opustošeni predeo ispunjen nezamislivim preprekama. Nakon što su udružili snage sa pokretom otpora, Ledinaši ulaze u borbu sa superiornim neprijateljem i otkrivaju njegove šokantne planove.

POSETA (The Visit)

Žanr: horor, triler
Glumci: Olivia DeJonge, Ed Oxenbould, Deanna Dunagan, Peter McRobbie
Datum premijere: 10. septembar

Šjamalan se vraća svojim korenima strašnom pričom o bratu i sestri koji su poslati na udaljenu farmu u Pensilvaniji kod svoje babe i dede na nedelju dana. Kad deca otkriju da je stariji bračni par umešan u nešto duboko uznemiravajuće, shvatiće da su im šanse da se vrate kući svakim danom sve manje i manje.

EVEREST (Everest)

Žanr: epska avantura
Glumci: Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson i Jake Gyllenhaal
Datum premijere: 17. septembar

Film EVEREST

Film EVEREST

Inspirisan neverovatnim događajima koji okružuju opasan poduhvat penjanja na vrh najviše planine na svetu, EVEREST dokumentuje fascinantno putovanje dve različite ekspedicije koje će se suočiti sa najsnažnijom snežnom olujom koju je čovečanstvo doživelo. Njihovu hrabrost će testirati najopasnija prirodna nepogoda i ovi planinari će morati da pređu gotovo nemoguće prepreke kad životna opsesija postane surova borba za opstanak. U ovoj epskoj avanturi igraju Džejson Klark, Džoš Brolin, Džon Hoks, Robin Rajt, Majkl Keli, Sem Vortington, Kira Najtli, Emili Votson i Džejk Džilenhal.

PORED MENE (Next To Me)

Žanr: domaći film
Glumci: Hristina Popović, Mirjana Karanović, Dragan Mićanović, Nikola Glišić, Milica Majkić, Matea Milosavljević, Katarina Pešić, Rastko Vujisić, Marko Panajotović, Milivoje Miša Stanimirović…
Datum premijere: 24. septembar

Film PORED MENE

Film PORED MENE

Olja (Hristina Popović) je gimnazijska profesorka istorije, mlada, puna entuzijazma, i zainteresovana za alternativne metode edukacije. Živi u braku sa slikarom Uglješom (Dragan Mićanović), čija je poslednja izložba izazvala burne reakcije u javnosti. Grupa huligana upravo tu izložbu vidi kao povod da je napadne. Snimak napada kače na internet. Narednog dana, Olja otkriva da je to uradio neko od njenih učenika. Oduzima im mobilne telefone, zapreti odlaskom u policiju ako sami ne prijave krivce, i u afektu odlučuje da ih zaključa u školskoj zgradi dok to ne urade. U školi, igrom slučaja, nema ni interneta. U želji da zajedno reše problem, ali i iz nemogućnosti da napuste školsku zgradu, učenici počinju da komuniciraju. Tokom jedne noći, o sebi i svojim drugovima iz razreda, saznaće više nego svih prethodnih godina i više nego što su ikada očekivali. Ta noć će zauvek promeniti njihove živote, stavove i razmišljanja.

Pripremili: Rade Mrđa, Nemanja Kutlešić
Preuzeto sa sajta: hesteg.rs

You may also like

Leave a Comment