Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home VestiRegion Edukacija dece u Dubokom o značaju selekcije otpada (VIDEO)

Edukacija dece u Dubokom o značaju selekcije otpada (VIDEO)

by Velimir Popovic
0 comment

UŽICE – U svrhu upoznavanja dece sa značajem selektovanja i upravljanja otpadom u Regionalnoj deponiji Duboko u Užicu organizovana je edukativna radionica za predškolce iz Čačka.

Kroz predavanja i posetu Centru za selekciju otpada deca su, između ostalog, imala priliku da se upoznaju sa značajem pravilnog selektovanja i kasnije reciklaže otpada.

„Naučili smo neke važne stvari koje se tiču recikliranja, jer ovim ne zagađujemo prirodu. Odvajanjem otpada pomažemo prirodi i pomažemo životinjama“, rekla je jedna od prisutnih devojčica.

Vaspitačice ističu da se sa decom u značajnoj meri radi u sferi ekologije i da se često obrađuju teme koje se tiču zaštite životne sredine. Pravilno shvatanje upravljanja otpadom u domaćinstvima jedna je od tih tema.

„Naša ustanova organizuje posete mestima na kojima deca mogu naučiti nešto o očuvanju životne sredine. Ovoga puta akcenat je bio na selekciji otpada, što je svakako važan segment zaštite prirode i naše okoline“, kaže vaspitačica Ljiljana Ćurčić.

U deponiji Duboko organizuju radionice sličnog tipa za svu zainteresovanu decu iz okruga. Smatraju da je najefikasniji vid edukacije upravo kroz ovakav rad sa najmlađom populacijom.

 

predavanje u deponiji Duboko 1

Foto:ZooMUe

„Praksa je pokazala da deca u ovom uzrastu najbrže usvajaju znanja i imaju najviše interesovanja za učenje. Oni ne očekuju ništa zauzvrat zbog nekih stvari koje trebaju da urade“, smatra Tanja Knežević, menadžer Centra za selekciju otpada.

U Dubokom ističu da su otvoreni i za edukovanje zainteresovanih odraslih sugrađana koji bi želeli da se bliže upoznaju sa procesom upravljanja otpadom i pravilnim odvajanjem otpada.

Izvor: ZoomUE

Za više vesti pratite ERO

Related Posts

Leave a Comment