Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home VestiHronika Dnevnik Tijane Malešević sa Svetskog prvensta u odbojci (1): Kamerunski navijači digli hotel na noge

Dnevnik Tijane Malešević sa Svetskog prvensta u odbojci (1): Kamerunski navijači digli hotel na noge

by miroslav_ostojic

GetImage

Predstojeće Svetsko prvenstvo u odbojci u Italiji, imaćemo priliku da ispratimo kroz sportski dnevnik Tijane Malešević, užičke odbojkašice koja brani boje srpske selekcije. Kakve su protivnice Srbije, kako se navija u Trstu, kako protiču poslednje pripreme pred važne utakmice i još mnogo toga moćićete da pročitate narednih dana.

Prema unapred pripremljenom programu priprema pred Svetsko prvenstvo u Italiji, poslednji deo priprema srpska odbojkaška selekcija je obavila u Mariboru.

Osim treninga, tu smo odigrali i nekoliko kontrolnih utakmica na kojima smo bile veoma uspešne. Pobedile smo Hrvatice sa 3:0, a bolje smo bile i od Dominikanske Republike koju smo savladale sa 3:2. U Mariboru smo osim odbojke, imale vremena da se posvetimo i nekim drugim stvarima. Obišle smo grad, družile se  i sebi malo dale oduška pred veliko takmičenje koje nas uskoro očekuje. Moram reći da je Maribor zaista divan grad!

Juče smo opet spakovale kofere i krenule za Trst! Kao i ostale reprezentacije iz B grupe, a to su Brazil, Turska, Kanada, Kamerun i Bugarska i mi smo se smestile u isti hotel. Prvi utisci su zadovoljavajući, hotel je sasvim ok, hrana je super, jer je to italijanska kuhinja koja je dosta slična našoj, tako da nam to odgovara.

Prvi dan obeležili su Kamerunci. Po dolasku njihovih igračica u hotel na ulicama se odjednom začula pesma, graja i automobilske sirene. Sa prozora naših soba smo mogli da vidimo da su to verni navijači kamerunske selekcije, koji su veoma bučno i veselo propratili njihov dolazak na šampionat. Pretpostavljam da je to veoma jedna grupa Kamerunaca koji žive i rade u Italiji, pa su iskoristili priliku da pozdrave svoje odbojkašice i da ostalima pokažu da će Kamerunke i na utakmicama imati veliku podršku. To je pomalo atipično, jer je Kamerun u pitanju, ali bilo je lepo za videti.

Prvi dani prolaze pre svega u upoznavanju dvorane, pozdravljanju sa drugaricama iz drugih reprezentacija, jer se dosta nas zna, pošto igramo zajedno po klubovima, pa često u prolazu popričamo ili sednemo na kafu. Kad nam se ukaže prilika prošetamo gradom, volimo da upoznamo mesto u kojem boravimo. Dvorana u kojoj ćemo igrati nije ogromna, tako da se nadam da ćemo se brzo navići na nju. Imaćemo samo jedan trening u njoj, pre prve utakmice protiv Turske, koja je sutra (utorak) u 17 časova. Hala prima oko 6000 ljudi.

Italijani su veoma gostoprimljivi, svima su na usluzi. Trude se da izaću u susret svakome. Italija je zemlja odbojke i organizatori su se zaista potrudili i za ovo takmičenje. Na svakom koraku su reklame, ne možete da ne znate da je u vašem gradu odbojkaško prvenstvo, u medijima se prvenstvo veoma prati, izveštava se o dolasku ekipa i svi željno iščekuju početak šampionata. Verujem da će u skladu sa tim i atmosfera na utakmicama biti odlična.

Vaša,

Tijana Malešević

(slika preuzeta sa www.fivb.org)

You may also like

Leave a Comment