Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Vesti Da li će povećano interesovanje za vaučere uticati na cenu smeštaja na Zlatiboru?

Da li će povećano interesovanje za vaučere uticati na cenu smeštaja na Zlatiboru?

by Velimir Popovic
vaucer

ZLATIBOR – Prema poslednjim podacima Ministarstva finansija, podeljeno je više od 121 hiljade vaučera za odmor u Srbiji. Kao jedna od najposećenijih destinacija u zemlji, Zlatibor je u najužem izboru korisnika vaučera, a povećano interesovanje moglo bi da dovede do porasta cena aranžmana.

Prema podacima zlatiborskih hotelijera, povećano interesovanje za turističke vaučere dovelo je do velikog broja poziva od strane svih kategorija koje ostvaruju pravo na ovu vrstu poziva.

„Mi imamo tim koji je zadužen samo za vaučere. Neophodno je da gosti makar mesec dana ranije rezervišu boravak kod nas, hotel im izdaje potvrdu o rezervaciji, s kojom oni u pošti mogu dobiti vaučere“, kaže Katarina Cicvarić iz „Hotela Palisad“, ističući da nije bilo promena u cenama u njenom hotelu.

Promene cena za novu letnju sezonu uglavnom ima među među izdavaocima privatnog smeštaja, ali to se obrazlaže poskupljenjem u drugim oblastima, a ne povećanom potražnjom za vaučerima.

„Cena se povećala, jer su sve druge cene porasle, poput hrane i struje. Cene su otišle minimalno za pet evra po apartmanu, čak i za keš“, kaže Mile Ristanović iz „Apartmana Ristanović“.

Zbog smanjenog interesovanja gostiju za jul mesec, izdavaoci veruju da vaučeri mogu doprineti podsticanju dolazaka gostiju. Problem vide u drugom elementu.

„Svi smo ograničeni brojem vaučera. Ko ima koliko kategorisanog ležaja, toliko vaučera može da fakturiše do kraja oktobra. Kada bi nam država izašla u susret i proširila to do kraja godine, ne bi bilo problema“, dodaje Ristanović.

Izdavaoci veruju da bi im ovakva mera dorpinela i ostvarenju veće posećenosti u mesecima u kojima, poslovično, nema gostiju, poput novembra i decembra.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti

You may also like

Leave a Comment