Užice, RS
25°
Делимично облачно
11ч12ч13ч14ч15ч
28°C
29°C
26°C
26°C
26°C
Home Sport Nakon pola veka Užice domaćin 59. međuopštinskih sportskih igara

Nakon pola veka Užice domaćin 59. međuopštinskih sportskih igara

by Vladimir Gujanicic

Pored titule Prestonice kulture Srbije koju grad Užice nosi ove godine, od 10. jula, ovaj grad biće i prestonica sporta – nakon pola veka, Međuopštinske omladinske sportske igre održaće se sve do 14. jula, koje okupljaju oko 2500 sportista,iz 35 opština sa tromeđe Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji se takmiče u 18 sportskih disciplina.

Prema rečima gradonačelnice Užica, dr Jelene Raković Radivojević, intenzivne pripreme za ove sportske susrete, uveliko, su u toku, sa posebnim akcentom na bezbednost učesnika.

-Sa ponosom mogu da istaknem da smo intenzivno i predano radili na organizaciji i pripremama Međuopštinsklim omladinskih sportskih igara, i da će svi aspekti bezbednosti biti na visokom nivou, pa će tako svi učesnici, kao i treneri i sudije, ali i ostali gosti, biti bezbedni, s obzirom  na to da nas očekuje veliki broj učesnika, kao i paralelna takmičenja istovremeno, ali i večernji koncerti svih dana trajanja susreta.

Takođe, prema rečima gradonačelnice, obezbeđen je i smeštaj svim učesnicima i gostima, kao i obroci tokom sva četiri dana.

-Za svaki segment igara predviđen je koordinator koji, sa svojim timom, raspoređuje učesnike u smeštajne jedinice koje su očišćene, sređene, i potpunom opremljenošću spremne za boravak svih naših gostiju. Biće obezbeđena i sva tri obroka za sve naše učesnike, gde smo puno pažnje posvetili i na osmišljavanje jela, kako bismo očuvali svežinu, s obzirom na to da nas očekuju i velike vrućine. U skladu sa visokim temperaturama, ali i takmičenjima u svim disciplinama koje su u toku čitavog dana, zdravstvena zaštita je na visokom nivou, pa ćemo tokom 24 časa imati stalni medicinski nadzor i pratnju.

Pored pomenutih 18 takmičarskih disciplina, uvrštena su još tri sporta u program igara. Uzimajući u obzir da grad Užice poseduje bazen, kao i da je sve popularniji basket 3×3 koji je i naprogramu Olimpijskih igara od 2017. godine, nove discipline na ovogodišnjoj manifetsaciji su: plivanje i vaterpolo za muškarce i basket 3×3 zamuškarce i žene.

Zvanično otvaranje planirano je za 10. jul, u 18 časova, na Stadionu ,,Radomir Antić“, a u program Međuopštinskih omladinskih sportskih igara ulaze i koncerti tokom svih dana. Dr Raković Radivojević ističe da će, poznatim grupama i izvođačima, predgrupe biti lokalni izvođači.

-Svi planirani koncerti održavaće se na Gradskom trgu u 21 čas, a prvog dana, nakon svečanog otvaranja, očekuje nas koncert Dejana Petrovića i Big benda. Veče nakon toga, 11. jula, nastupa Amadeus bend, 12. jula očekuje nas Željko Vasić, a poslednje veče, 13. jula, grupa Kerber imaće završni koncert.

Pored predviđenih koncerata, svi učesnici i gosti, ali i drugi posetioci grada Užica, imaće priliku da posete i Narodni muzej, Hidrocentralu ,,Pod gradom“, Jokanovića kuću i Gradsku galeriju koje, u okviru Prestonice kulture, imaju redovne izložbe, gde će ih dočekati kustosi. Ulaz u sve navedene ustanove kulture je besplatan.

Politika

You may also like