Užice, RS
28°
Ведро
21ч22ч23ч0ч1ч
24°C
23°C
21°C
21°C
20°C
Home Privreda „Znanjem do posla“ – javni poziv za poslodavce

„Znanjem do posla“ – javni poziv za poslodavce

by Velimir Popovic
Znanjem do posla

UŽICE – U prostorijama Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga održan Info dan povodom predstavljanja Javnog poziva za poslodavce – Trening platforma za obuke na radnom mestu, osmogodišnjeg partnerskog projekta vlada Švajcarske i Srbije, „Znanjem do posla“.

U okviru četvrtog po redu poziva pod nazivom „Zaposleni po meri vašeg biznisa“, E2E poziva kompanije koje žele da obuče mlade ljude koji traže posao, da se priključe projektu u okviru koga će im biti omogućena pomoć u izboru, obukama i zapošljavanju novih radnika. Obuke su namenjene onima koji traže posao, sa posebnim naglaskom na mlade do 30 godina, ali ne isključujući ni druge potencijalne učesnike, naročito iz teško zapošlјivih grupa.

Projekat „Znanjem do posla“ (E2E) osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih, objavio je u aprilu 2022. godine Javni poziv za poslodavce „Zaposleni po meri Vašeg biznisa“ za koji je izdvojeno 75 miliona dinara. Od 2016. godine ovaj projekat pomaže kompanijama da pronađu kvalifikovane zaposlene, a mladima da nađu dobar posao i do sada je obuke na radnom mestu prošlo 1.678 mladih, a više od 77 odsto mladih se odmah zaposlilo. U obukama su učestvovale 132 kompanije i 30 partnera iz javnog sektora i civilnog društva.

U okviru ovog Javnog poziva, projekat pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima iz ciljanih lokacija za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Pomenuti program podrške ima za cilj da olakša poslodavcima proces izbora, obuke (ili pripreme) i zapošljavanja novih zaposlenih.

Na Info danu, Javni poziv za poslodavce – Trening platforma za obuke na radnom mestu, projekta „Znanjem do posla“ predstavio je Boban Gledović, viši savetnik na projektu „Znanjem do posla“. Prezentaciji projekta i njegovih aktivnosti prisustvovalo je tridesetak predstavnika lokalne privrede, kojima se ovom prilikom obratio Slobodan Grbić, član Gradskog veća grada Užica za socijalnu politiku i predsednik Saveta za zapošljavanje ovog grada. Prezentacijom su predstavljene i inovativne usluge za zapošljavanje osoba sa invaliditetom koje je Forum mladih sa invaliditetom razvio kroz projekat „Znanjem do posla“.

Cilj projekta „Znanjem do posla“ je povećanje zaposlenosti kroz zapošljavanje mladih posredno brži, održivi i inkluzivni ekonomski razvoj Srbije. Misija projekta E2E je da podstakne, podrži i ponudi model trajne saradnje lokalnih samouprava, škola, organizacija civilnog društva i privrednih subjekata kako bi se mladima pružila mogućnost da nauče one veštine koje se traže na tržištu rada i tako lakše dođu do posla.

Ovo je četvrti poziv objavljen u okviru E2E projekta, podržanog od strane Švajcarske, čija je ukupna
vrednost 28,7 miliona evra.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice #privreda

You may also like

Leave a Comment