Home MestoUžice DA LI JE OVO HRABROST ILI LUDOST?! Zmijolovac Arsenije iz Užica istovremeno je uhvatio dva poskoka i to GOLIM RUKAMA

DA LI JE OVO HRABROST ILI LUDOST?! Zmijolovac Arsenije iz Užica istovremeno je uhvatio dva poskoka i to GOLIM RUKAMA

by Milos Milekic
0 comment

Arsenije Hadži Basur, zmijolovac iz Užica, demonstrirao je za čitaoce „Blica“ ono što do sada, kako kaže, niko nije uradio, što će jedni nazvati hrabrošću, a drugi suludošću – golim rukama, samo uz pomoć pruta, uhvatio je dva poskoka gotovo istovremeno

Pedesetogodišnji Hadži Basur, inače taksista, jedini je ovlašćeni zmijolovac u Zlatiborskom okrugu, a godišnje ima po desetine intervencija u ovom kraju, često se srećući i sa otrovnicama. Samouk je u ovom „poslu“, a preko potrebnu smelost i rutinu koju je stekao naziva božjim darom. Uporedo se bavi i uklanjanjem gnezda stšljenova.

Pre nekoliko dana Arsenije je najpre u krugu fabrike „Prvi partizan“ u Užicu uhvatio jednog poskoka, a potom odjurio u selo Gorjani gde je otrovnicu iste vrste, po pozivu radnika, ulovio u prostoru privatne firme.

Pre nego što ih je vratio u prirodu, daleko od ljudi, Arsenije je izveo „pokaznu vežbu“ hvatanja dve zmije bez rukavica i „štipaljki“. Tvrdi, to niko pre njega nije učinio. Poskoke je pustio na čistinu gde je prvo, savladao jednog od njih, a zatim, držeći ga u ruci, koristeći nogu, uhvatio i drugog.

IZVOR: Blic

Za još vesti ERO

#vesti #užice

Related Posts

Leave a Comment