Užice, RS
19°
Ведро
21ч22ч23ч0ч1ч
18°C
16°C
15°C
15°C
14°C
Home MestoUžice DA LI JE OVO HRABROST ILI LUDOST?! Zmijolovac Arsenije iz Užica istovremeno je uhvatio dva poskoka i to GOLIM RUKAMA

DA LI JE OVO HRABROST ILI LUDOST?! Zmijolovac Arsenije iz Užica istovremeno je uhvatio dva poskoka i to GOLIM RUKAMA

by Velimir Popovic
arsenije

Arsenije Hadži Basur, zmijolovac iz Užica, demonstrirao je za čitaoce „Blica“ ono što do sada, kako kaže, niko nije uradio, što će jedni nazvati hrabrošću, a drugi suludošću – golim rukama, samo uz pomoć pruta, uhvatio je dva poskoka gotovo istovremeno

Pedesetogodišnji Hadži Basur, inače taksista, jedini je ovlašćeni zmijolovac u Zlatiborskom okrugu, a godišnje ima po desetine intervencija u ovom kraju, često se srećući i sa otrovnicama. Samouk je u ovom „poslu“, a preko potrebnu smelost i rutinu koju je stekao naziva božjim darom. Uporedo se bavi i uklanjanjem gnezda stšljenova.

Pre nekoliko dana Arsenije je najpre u krugu fabrike „Prvi partizan“ u Užicu uhvatio jednog poskoka, a potom odjurio u selo Gorjani gde je otrovnicu iste vrste, po pozivu radnika, ulovio u prostoru privatne firme.

Pre nego što ih je vratio u prirodu, daleko od ljudi, Arsenije je izveo „pokaznu vežbu“ hvatanja dve zmije bez rukavica i „štipaljki“. Tvrdi, to niko pre njega nije učinio. Poskoke je pustio na čistinu gde je prvo, savladao jednog od njih, a zatim, držeći ga u ruci, koristeći nogu, uhvatio i drugog.

IZVOR: Blic

Za još vesti ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment