Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Vesti Povećan broj stranih turista na Zlatiboru

Povećan broj stranih turista na Zlatiboru

by Velimir Popovic
0 comment

ZLATIBOR- Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor u prvih šest meseci ove godine na „zlatnoj planini“ evidentirano preko 165.000 dolazaka u registrovanom i neregistrovanom smeštaju i ostvareno više od 480.000 noćenja, što predstavlja rast od 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ono što posebno ohrabruje celokupnu turističku privredu Zlatibora je povećanje broja stranih gostiju , oko 35 odsto u odnosu na 2021. godinu.  Ipak, glavni udeo u održavanju visokog turističkog prometa na Zlatiboru imaju domaći gosti. Tokom ove godine Zlatibor je jedna od najtraženijih destinacija kada su u pitanju besplatni vaučeri za odmor u Srbiji koje dodeljuje Ministarstvo turizma.

Dobro poznati zlatiborski lokaliteti su na usluzi turistima.  Stopića pećinu, najposećeniji speleološki objekat Srbije, u prvih šest meseci ove godine pohodilo je više od 40.000 posetilaca, što je povećanje od 5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Izuzetnu posećenost beleži i
“Gold gondola“, koja je od početka rada prevezla preko 380.000 putnika. U prvih sedam meseci 2022. godine u vožnji najdužom gondolom na svetu uživalo je 130.000 gostiju.

Letnja turistička sezona počela  je uspešno i za zlatiborski kamp, gde su tokom proteklog perioda, pored velikog broja individualnih turista, boravile i dve organizovane grupe kampera iz Holandije. Tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u Kamp “Zlatibor“ stiže iz Holandije i Slovenije, a u narednom periodu očekuju se gosti iz Nemačke, Češke, Poljske i Velike Britanije.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #zlatibor

Related Posts

Leave a Comment