Užice, RS
27°
Углавном облачно
20ч21ч22ч23ч0ч
26°C
24°C
24°C
23°C
22°C
Home MestoUžiceDešavanja Ugovori za 82 radnika u Zdravstvenom centru Užice (VIDEO)

Ugovori za 82 radnika u Zdravstvenom centru Užice (VIDEO)

by Velimir Popovic
prijem za medicinare zdravstveni centar uzice

ZDRAVSTVENI CENTAR UŽICE – Ugovor o stalnom zaposlenju u Zdravstvenom centru Užice dobila su 82 medicinska i nemedicinska radnika, koji su radili tokom kovid pandemije. U Specijalnoj bolnici Čigota zaposleno je još 12 lica.

Tokom kovid pandemije u čitavom zdravstvenom sektoru angažovan je veliki broj ljudi koji pre toga nisu bili zaposleni u medicinskom sistemu. Država je odlučila da ih, nakon onoga što su oni učinili tokom pandijemije, zaposli za stalno.

“Zahvaljujem Vladi Republike Srbije koja je odlučila da na ovaj način nagradi sve koji su učestvovali u radu tokom kovid pandemije i doprineli da se situacija u našoj zemlji prevaziđe,” rekla je doctor medicine u Domu zdravlja u Čajetini, Vesna Joksimović.

Gradonačelnica Užica podsetila je da su svi oni koji su potpisali ugovore o stalnom zaposlenju, dali svoj nemerljiv doprinos u veoma teškom periodu.

“Drago mi je da su danas potpisali ugovor upravo oni koji nisu štedeli sebe i koji su dali svoj maksimalan doprinos u radu za vreme kovid pandemije. Mi ćemo, kao i do sada, nastaviti da ulažemo i u ljude i u zdravstvene ustanove”, poručila je gradonačelnica Užica, Jelena Raković  Radivojević.

Po najvnovijem zaključku Vlade, zaposleno je 8.436 zdravstenih i nezdravstvenih radnika, koji su bili angažovani tokom kovida.

“Od marta meseca 2020.godine, od kada se počelo sa agnažovanjem dodatnog kadra u kovidu do poslednjeg zaključka Vlade, takođe je zuaposleno 4.000 ljudi.  ,

Dakle, ukupno povodom kovida u zdravstvenom sistemu zaposleno od tada 12.436, kako medicinskog, tako i nemedicinskog osoblja“, rekla je direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić.

Pored ljudi, užičkom Zdrastvenom centru neophodna je nova, savremena oprema. Uskoro stižu dve magnetne rezonance, mamograf, kao i ultrazvučni aparati, kako bi liste čekanja bile smanjene.

Izvor: zoomue.rs

Za više informacija pratite ERO RS

You may also like

Leave a Comment