Užice, RS
23°
Сунчано
9ч10ч11ч12ч13ч
25°C
27°C
28°C
29°C
27°C
Home MestoUžice Zbog koga kasne plate užičkim trudnicama?

Zbog koga kasne plate užičkim trudnicama?

by Velimir Popovic
užikim trudnicama

Nekim trudnicama iz Užica ove godine kasne uplate dok su na trudničkom bolovanju. To se nije dešavalo ranije, a ove godine kašnjenja su skoro mesec dana. Obratile su se Fondu za zdravstveno osiguranje, ali konkretan odogovor nisu dobile. Fond skida odgovornost sa sebe i prebacuje je na firme.

 

Naknade za trudničko bolovanje u Užicu kasne više od mesec dana. Naša sagovornica je u petom mesecu trudnoće sa drugim detetom i kaže da joj zarada nikada nije kasnila tokom prve trudnoće.

„Pokušala sam da se obratim RFZO, zvala sam, oni se najčešće ne javljaju na telefon, a kada sam uspela da ih dobijem dobila sam neki onako neodređen odgovor u smislu šta ja to pitam, biće isplaćeno nekad. Kada pitam konkretno kada će biti isplaćeno odgovor ne dobijam“, kaže trudnica Tijana Ilić.

Tijana tvrdi da je, za osam godina koliko radi u jednoj velikoj užičkoj kompaniji, njena zarada uvek bila redovna.

„Ja sigurno znam da kada je isplata išla preko firme da su primanja bila redovna. Znam da od kada se to ne dešava, kada socijalno to treba da plati, da oni kasne. Imam koleginice koje su mi rekla da njihova bolovanja, to su žene koje nisu na trudničkom nego su bolovale što od korone što od nekih drugih bolesti, da njihova primanja kasne po tri četiri meseca i da one nemaju za lekove“, navela je Tijana Ilić.

IZVOR: nova.rs

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment