Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

naslovna decja predstava

Završna priredba predškolaca u kojoj  su učestvovala deca iz osam užičkih vrtića održana je večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Mališani koji su prethodnu godinu proveli u vrtiću, ovom priredbom oprostili su se od jedne etape u školovanju i vaspitačica, ali i otvorili naredna vrata škole i učiteljica. Pesmom, igrom, recitacijama, sa mnoštvom zanimljivih kostima predškolci su pokazali šta sve umeju i koliko mogu.

—Kao i svake godine i ove smo pripremili završnu priredbu na kraju školske godine u kojoj učestvuju svi predškolsci i vaspitači koji su izveli tu generaciju. Ove godine blizu 290 predškolaca je učestvovalo u završnoj priredbi, a publika je mogla da uživa u 12 tačaka. Ovo je za nas uvek specifična situacija kad se opraštamo od te dece, ali ujedno osećamo i veliko zadovoljstvo jer smo na neki način uspeli da ih izvedemo na pravi put, da ih dalje prepustimo školi, zadovoljni što su postali prvo pravi ljudi, što su stekli mnoge vrednosti u vrtiću, što smo i mi odrasli s njima uspeli da se izgradimo i porastemo—rekla je Zorica Todorović, psiholog u vrtiću.

IMG_9848 copy

Svaka generacija dece je drugačija i nosi nešto posebno. Ovu krase iskustvo i veliko znanje.

—Za ovu generaciju predškolaca mogu samo reći da su maestralni. Imam običaj da kažem ovo jesu šestogodišnjaci, ali kao da su osmogodišnjaci. Sa jako puno iskustva, znanja, sigurna deca u sebe, samosvesna, zaista možemo da budemo ponosni na ovu generaciju—rekla je Todorovićeva.

Uz pesmu Čudna šuma Yu grupe zaigrali su mališani iz vrtića Neven i podigli publiku na noge. Ova popularna numera bila je zanimljiva i deci koja su u kostimima leoparda, pčelice, medveda, slonice, bubamare i drugih odveli publiku u jednu zaista čudnu šumu i pokazali da su zaista uživali u nastupu i plesu.

IMG_9838 copy

Vojka Aleksić koja je učestvovala u plesu uz pesmu Čudna šuma,  je rekla da joj je bilo super. Priznala je da je imala malu tremu, ali kada je izašla na scenu, trema je nestala.

Jovana Jokić, je bila pčelica i nije krila zadovoljstvo nastupom njenih drugara u Narodnom pozorištu.

Nikola Špijunović, koji je bio medved i Bogdan Ilić, leopard su istakli da su srećni što su nastupili danas i da se posebno zahvaljuju vaspitačicama Ani, Aleksandri, Ljilji i Dragani, koje su sa njima uvežbale tačku.

M.H. N. H.

Related Posts

Leave a Comment