Užice, RS
20°
Делимично облачно
8ч9ч10ч11ч12ч
22°C
23°C
23°C
23°C
23°C
Home DruštvoZanimljivosti Zanimljive nagrade i ovog utorka!

Zanimljive nagrade i ovog utorka!

by miroslav_ostojic

naslovna nagradna igra 1

Ljubitelji knjiga će i tokom marta imati priliku da uživaju u vrednim i zanimljivim knjigama izdavačke kuće Laguna. Danas vam poklanjamo knjigu Đinđić, lice mladosti Dušana Veličkovića. Svi koji se u toku dana jave i tačno odgovore na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta, imaju mogućnost da postanu dobitnici knjige. Izvlačenje dobitnika će biti objavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati na e-mail adresu: office@ero.rs.

djindjic_lice_mladosti-dusan_velickovic_v

Đinđić, lice mladosti,  Dušan Veličković

Ukratko o knjizi

Povodom deset godina od atentata na premijera Srbije. Knjiga je sastavljena iz dva dela: Veličkovićevih „medaljona“ o njegovom prijatelju i transkripta svedočenja ljudi iz Đinđićevog okruženja koja su data u dokumentarnom filmu Đinđić: jedna životna priča koji je snimljen 2004. godine.

Sadržaj

Iz jedinstvenog kolaža priča, uspomena, osvrta, citata i fotografija koji je pred čitaocem pomalja se ljudski i državnički portret Zorana Đinđića, prvog srpskog premijera koji je ubijen u atentatu. Kako je sazrevao, gde studirao i kuda sve proputovao, na koga se ugledao i čemu je težio otkriva nam na početku ove knjige niz Veličkovićevih književno uobličenih medaljona o svom prijatelju iz mladosti.

Drugi o knjizi

„Dušan Veličković poput svih pisaca ume da vidi i upamti detalje, te da svojevrsnim dokumentarističkim ’maštanjima’ napiše sasvim iskrene pripovetke o jednoj stvarnoj ličnosti, a ovom knjigom nam je približio Zorana Đinđića iz perspektive koju sami nismo mogli da pronađemo: vidimo važnu istorijsku ličnost, ali i (literarnog) junaka kome se rafiniranim sećanjima otvaraju vrata tajanstvene i veličanstvene mitologije.“ Mića Vujičić, Danas

Prethodno objavljeni naslovi

Bela, ćao, Srbija Hardcore.

Biografija autora

Dušan Veličković, novinar i pisac, autor knjiga Slike sumnje, Amor mundi, Internacionala, Ðinđić, Srbija hardcore i Bela, ćao, kao i filmova Lenjin u pokretu, Smrtni ljudi, besmrtni zločini, i Ðinđić, jedna životna priča. Dela su mu prevedena na više svetskih jezika. Priče iz knjiga Amorumundi i Internacionala predstavljene su u italijanskoj antologiji savremene srpske proze Casablanca serba. Bio je glavni urednik NIN-a (1993–1997) i nedeljnika Evropa (2007–2008). Saradnik je najuglednijih svetskih časopisa i novina. Član je Srpskog PEN centra i član uređivačkog saveta američkog časopisa za evropsku književnostAbsinthe. Dobitnik je Međunarodne nagrade za slobodu i žurnalizam u Napulju 2009. godine. Živi u Beogradu.

Nagradno pitanje: Koju političku stranku u Srbiji je predvodio Zoran Đinđić?

Odgovore slati na e-mail adresu: office@ero.rs

You may also like

Leave a Comment