Home MestoUžice Za širenje dezinformacija o kvalitetu vode slede krivične prijave

Za širenje dezinformacija o kvalitetu vode slede krivične prijave

by Vladimir Gujanicic
čistač otpadnih voda

Zbog dezinformacija koje se sve češće pojavljuju na društvenim mrežama u vezi sa kvalitetom vode za piće, PUK „Vodovod Užice“ objavio je saopštenje:

„Proteklih dana pojavile su se objave i video snimci koji se dele na društvenim mrežama sa ciljem širenja dezinformacija i lažnih vesti da je voda iz JAVNOG vodovoda Užice neispravna. Prateći društvenu mrežu Fejsbuk, naišli smo i na objavu snimaka na kojima se tvrdi da su neispravne još neke vode, neke izvorske, kao i vode iz sistema Rzav koji snabdeva Arilje, Požegu, Čačak, Gornji Milanovac…

Ogorčenje javnosti dostiglo je toliki nivo da su neki upravnici zgrada objavili video snimke na Viber grupi zgrade i predložili da se voda ne pije.

Na ovaj način PUK „Vodovod“ po ko zna koji put obaveštava građane da je voda koju snabdeva PUK „Vodovod“ Užice potpuno ispravna i bezbedna za ljudsku upotrebu. Nije bilo, nema i neće biti problema u vodosnabdevanju i nastavićemo da obezbeđujemo dovoljne količine zdrave i pijaće vode svim građanima i privredi grada Užica. Dnevne fizičko-hemijske, mikrobiološke i biološke analize dokazuju ispravnost vode.

Ovog puta ističemo da ćemo u cilju zaštite poslovanja, kao i sprječavanja širenja dezinformacija i uznemiravanja javnosti morati podnijeti krivične prijave protiv nepoznatih osoba koje proizvode te video-snimke, lažne vijesti i dezinformacije, kao i nepoznate osobe. koji su širili lažne vijesti, dezinformacije i snimke. Krivična prijava biće podneta danas tokom dana.

Još jednom vas obaveštavamo da je voda koju snabdeva JKP „Vodovod“ Užice visokog kvaliteta. Takođe apelujemo na građane da ne nasjedaju na lažne vijesti, te ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane i medije da po želji dođu i posjete tvornicu i uvjere se u najsavremenije tehnologije i najsavremeniji tehnološki proces tretman vode koji postoji u svetu“, navodi se u saopštenju užičkog „Vodovoda.

Grad Užice

You may also like