Užice, RS
25°
Делимично облачно
11ч12ч13ч14ч15ч
28°C
29°C
26°C
26°C
26°C
Home Vesti Za mere energetske efikasnosti 50 miliona dinara

Za mere energetske efikasnosti 50 miliona dinara

by Velimir Popovic
energetske efikasnosti mere

UŽICE-Gradsko veće je danas usvojilo Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova za ovu godinu. Pravilnikom je predviđeno da se u ove poslove ukupno uloži 50 miliona dinara, s tim što će se za prvih pet mera energetske efikasnosti u 2022. godini uložiti 40 miliona dinara.

Cilj ovih pet mera je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada. Reč je o merama koje se odnose na zamena spoljnih prozora i vrata; postavljanje i nabavka materijala za termičku fasadne izolaciju; za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće; nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće i, kao peta mera, nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode.
Direktni korisnici sredstava za realizaciju ovih mera su privredni subjekti i oni su dužni da krajnjim korisnicima, domaćinstvima koja su dobila na javnom konkursu bespovratna sredstva, isporuče materijale i opremu i ugrade.
Istovremeno, sa ovim Pravilnikom donesena je i odluka o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment