Užice, RS
26°
Делимично облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
23°C
22°C
21°C
20°C
19°C
Home Vesti Vozaču autobusa koji je sleteo sa puta u Bugarskoj određeno zadržavanje do 24h

Vozaču autobusa koji je sleteo sa puta u Bugarskoj određeno zadržavanje do 24h

by Velimir Popovic
vozac

Vozaču srpskog autobusa koji se prevrnuo na auto-putu Trakija u Bugarskoj određeno je zadržavanje do 24 sata, saopštila je policija na brifingu.

Nova.bg prenosi da je on, prema prvim informacijama, zadobio lakše povrede i verovatno mu je slomljena ruka. Test na alkohol i drogu bio je negativan, a optužnica protiv njega biće najverovatnije podignuta danas.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, koji je obišao povređene u bolnici u Staroj Zagori, prvobitno je novinarima u Bugarskoj rekao da je vozaču amputirana noga, da bi u kasnijoj izjavi za RTS to demantovao, navodeći da je noga amputirana jednom roditelju.

„Jedan čovek je operisan i ne radi se o vozaču o kome se sve vreme pričalo da mu je amputirana noga, već je reč o ocu jednog deteta kome je izvršena potkolenična amputacija“, rekao je Lončar za RTS.

Osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povređenima je najviše dece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

Povređene  koji se nalaze u bolnici u Staroj Zagori obišao je i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

IZVOR: N1

Za još vesti pratite ERO

#vesti

You may also like

Leave a Comment