Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžice Predstojeći vikend deveti za narandžaste kontejnere

Predstojeći vikend deveti za narandžaste kontejnere

by Velimir Popovic
0 comment

UŽICE – Predstojeći vikend biće ukupno deveti od početka primene novog sistema upravljanja kabastim otpadom na teritoriji Užica, u okviru kog se svakog poslednjeg vikenda u mesecu na definisanim lokacijama postavljaju narandžasti kontejneri za kabasti otpad. Posle sedam meseci najbolje rezultate pokazala je MZ Turica, a najlošije MZ Carina.

Nadležni sitiču da je pohvalno to što se sve više sugrađana opredeljuje da svoj kabasti otpad doveze direktno na lokaciju Reciklažnog dvorišta Duboko. Do sada je tu priliku iskoristilo 52 Užičana, sa dovezenih 35 tona kabastog otpada.

Kada su u pitanju seoske mesne zajednice, za šest meseci je u 22 sela prikupljeno 19.260 tona otpada, od čega je 10.228 tona kabasti otpad. Količina prikupljenog kabastog otpada u selima predstavlja nepunih 12% ukupno prikupljenog kabastog otpada na teritoriji Užica. Dosadašnjom analitikom moguće je zaključiti da su ponajbolji rezultati ostvareni u: Zlakusi, Krvavcima, Ravnima, Buaru i Kremnima, dok pojedine mesne zajednice nisu imale odloženih količina kabastog otpada.

Narandžasti kontejneri na 20 lokacija u gradu biće postavljeni od 28.jula do 1.avgusta.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

Related Posts

Leave a Comment